Azjatycka Sałatka z gruszek i grejpfrutów z Sake Granita i sorbet gruszkowy
Azjatycka Gruszka i sałatka grejpfrutowa z Sake Granitan i sorbet gruszka może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,15 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka cukru, syrop kukurydziany, grejpfruty rubinowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Azjatycka Sałatka gruszkowa dla dwojga, Endywia I Azjatycka Sałatka Z Gruszek, oraz Azjatycka Sałatka gruszkowa z orzechami pekan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 3/4 wody, cukru, syropu kukurydzianego i szczyptę soli w largesaucepan. Zagotować na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj kawałki i gotuj na wolnym ogniu, aż gruszki będą bardzo miękkie, od czasu do czasu mieszając, od 8 do 10 minut. Lekko schłodzić.
Przenieś mixtureto procesora i puree, aż będzie gładka. Chillpear mieszaniny do zimna, około 2 godzin.
Przetwarzaj mieszaninę gruszek w lodołamaczce zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść gruszkowy sorbet do pojemnika zamrażarki; przykryć i zamrozić do firm.DO naprzód: może być wykonany 3 dni do przodu.Zamrozić.
Wlać sake do szklanego naczynia o wymiarach 8x8x2 cali. Łyżka 2 łyżkipodlewać do żaroodpornego kubka z kremem lub małej łyżki.
Odstawić aż żelatyna zmięknie, około 10 minut.
Pourenough wody na małej patelni come1 cala się boki; doprowadzić do wrzenia. Zredukuj ciepło do bardzo niskiego poziomu.
Umieść filiżankę z mieszanką żelatynyw gorącej wodzie na patelni. Mieszaj, aż żelatynę rozpuszczą i mieszanina stanie się płynna, około 1 minuty.
Usuń kubek z mieszanką żelatynyod patelni.
Wlać mieszaninę żelatyny do sakei wymieszać, aby dobrze się wymieszać. Zamrozić sake mixtureuntil firmy, co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Połącz 1 1/2 szklanki wody i 1 1/2 szklanki cukru w średnim rondlu. Zagotować, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia. Chłodny syrop cukrowy dopojust ciepły w dotyku, 20 do 30 minut.
Tymczasem odetnij skórkę i biały Pitz wszystkich grejpfrutów. Pracując nad miseczką, dociskając soki i używając małego ostrego noża, przecinamy między membranami, aby uwolnić segmenty do miseczki. Ćwierć i rdzeń Azjatyckie gruszki, a następnie pokroić wzdłuż na bardzo cienkie plasterki.
Dodaj do miski z grejpfrutem.
Zalać owocami ciepłym syropem cukrowym.Przykryć i przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone, o 2 godziny. Czy z wyprzedzeniem: kompot może być wykonany 6 godzin wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Ułóż 1 warstwę plastrów gruszki w każdym z 6 szklanek koktajlowych. Na wierzchu każda z 1 warstwą segmentów grejpfruta. Łyżka2 łyżki syropu z mieszanki owocowejprzez. Widelec zeskrobać na całym sake granitato tworzą kryształy.
Umieść dużą łyżkę granity na owocach w każdej szklance. Na wierzchu jedna warstwa plasterków gruszki, następnie warstwa segmentów grejpfruta i miarka sorbetu.
Udekorować liści kopru włoskiego, ifdesired, i służyć.