Azjatycka Sałatka z gruszek i grejpfrutów z Sake Granita i sorbet gruszkowy

Azjatycka Sałatka z gruszek i grejpfrutów z Sake Granita i sorbet gruszkowy
Azjatycka Gruszka i sałatka grejpfrutowa z Sake Granitan i sorbet gruszka może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,15 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka cukru, syrop kukurydziany, grejpfruty rubinowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Azjatycka Sałatka gruszkowa dla dwojga, Endywia I Azjatycka Sałatka Z Gruszek, oraz Azjatycka Sałatka gruszkowa z orzechami pekan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz 3/4 wody, cukru, syropu kukurydzianego i szczyptę soli w largesaucepan. Zagotować na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
2
Dodaj kawałki i gotuj na wolnym ogniu, aż gruszki będą bardzo miękkie, od czasu do czasu mieszając, od 8 do 10 minut. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
3
Przenieś mixtureto procesora i puree, aż będzie gładka. Chillpear mieszaniny do zimna, około 2 godzin.
4
Przetwarzaj mieszaninę gruszek w lodołamaczce zgodnie z instrukcjami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
LódLód
5
Przenieść gruszkowy sorbet do pojemnika zamrażarki; przykryć i zamrozić do firm.DO naprzód: może być wykonany 3 dni do przodu.Zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
GruszkaGruszka
1
Wlać sake do szklanego naczynia o wymiarach 8x8x2 cali. Łyżka 2 łyżkipodlewać do żaroodpornego kubka z kremem lub małej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
2
Posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
3
Odstawić aż żelatyna zmięknie, około 10 minut.
4
Pourenough wody na małej patelni come1 cala się boki; doprowadzić do wrzenia. Zredukuj ciepło do bardzo niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Umieść filiżankę z mieszanką żelatynyw gorącej wodzie na patelni. Mieszaj, aż żelatynę rozpuszczą i mieszanina stanie się płynna, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Usuń kubek z mieszanką żelatynyod patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wlać mieszaninę żelatyny do sakei wymieszać, aby dobrze się wymieszać. Zamrozić sake mixtureuntil firmy, co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
1
Połącz 1 1/2 szklanki wody i 1 1/2 szklanki cukru w średnim rondlu. Zagotować, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia. Chłodny syrop cukrowy dopojust ciepły w dotyku, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
3
Tymczasem odetnij skórkę i biały Pitz wszystkich grejpfrutów. Pracując nad miseczką, dociskając soki i używając małego ostrego noża, przecinamy między membranami, aby uwolnić segmenty do miseczki. Ćwierć i rdzeń Azjatyckie gruszki, a następnie pokroić wzdłuż na bardzo cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrejpfrutyGrejpfruty
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj do miski z grejpfrutem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrejpfrutyGrejpfruty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Zalać owocami ciepłym syropem cukrowym.Przykryć i przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone, o 2 godziny. Czy z wyprzedzeniem: kompot może być wykonany 6 godzin wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
KompotKompot
OwoceOwoce
6
Ułóż 1 warstwę plastrów gruszki w każdym z 6 szklanek koktajlowych. Na wierzchu każda z 1 warstwą segmentów grejpfruta. Łyżka2 łyżki syropu z mieszanki owocowejprzez. Widelec zeskrobać na całym sake granitato tworzą kryształy.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrejpfrutyGrejpfruty
KoktajlKoktajl
OwoceOwoce
SyropSyrop
GruszkaGruszka
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
7
Umieść dużą łyżkę granity na owocach w każdej szklance. Na wierzchu jedna warstwa plasterków gruszki, następnie warstwa segmentów grejpfruta i miarka sorbetu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrejpfrutyGrejpfruty
SorbetSorbet
OwoceOwoce
GruszkaGruszka
8
Udekorować liści kopru włoskiego, ifdesired, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
KuchnieAzjatyckie
Magazyn