Austin-Style Chicken Chili

Przepis w stylu Austin Chicken Chili jest gotowy w około 2 godziny i 20 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Mieszanka czosnku, cebula, sól koszerna, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tacos Śniadaniowe W Stylu Austin –, Indiana Style Chili - można zrobić Midwest stylu chili z tego, oraz Dip Chicken Chili W Stylu Buffalo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Toast nasiona kminku i kolendry na patelni na średnim ogniu.
Przełożyć do miski do ostygnięcia, następnie zmielić w młynku do przypraw.
Rozgrzej duży piec holenderski na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać połowę zmielonego kurczaka i doprawić solą; gotować, mieszając, aż mięso będzie rumiane, około 6 minut.
Przełożyć kurczaka na talerz za pomocą łyżki szczelinowej. Powtórzyć z pozostałą oliwą z oliwek i kurczakiem; przenieść na talerz.
Dodać cebulę, czosnek i papryka do garnka; doprawić solą i gotować, mieszając, aż aromatyczne, ale nie karmelizowane, 3 do 5 protokół.
Dodaj mielony kminek i kolendrę, cayenne i papryka; gotować 30 sekund. Wymieszać w pasty pomidorowej i gotować 30 więcej sekund.
Odgazuj garnek piwem, używając drewnianej łyżki, aby zeskrobać dno garnka. Powrót kurczaka do garnka i mieszać do włączenia. Wymieszać w puree chipotle chiles i 2 szklanki wody.
Wytnij szczelinę z jednej strony habanero i dodaj ją do garnka. Zmniejszyć ogień do niskiego, częściowo przykryć i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 2 godziny. (
Dodać więcej wody, jeśli chili jest zbyt gęsty.)
Przed podaniem wyjąć habanero.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Juve y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava]()
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Blady Złoty Kolor, ta Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, opiekanej bagietki z nutami cytrusów i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie o smaku zielonego jabłka, jaśminowej zielonej herbaty i prażonych migdałów. Ten Brut nature cava jest niezwykle wszechstronny, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i pęcherzyki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.