Asian Stir-Fry No-Fry
Asian Stir-Fry No-Fry może być tylko przystawką, której szukasz. Za 10,67 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera około 13g białka, 3G tłuszczu i w sumie 183 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork ma 4 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Jeśli masz pod ręką sól morską i mielony pieprz, cytrynę, szalotki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 93%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Smażyć wołowinę i kapustę, Smażony kurczak i brokuły, oraz Stek Sezamowy Stir Fry dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Podgrzej patelnię z grubym dnem na średnim ogniu. Sprawdź ciepło patelni z kawałkiem cebuli; jeśli skwierczy, patelnia jest odpowiednim ciepłem i można dodać całą cebulę. Wymieszaj cebulę na patelni; będą się kleić i to jest w porządku.
Pozwól im uzyskać trochę koloru, a następnie dodawaj po trochu 1/4 szklanki ciepłej wody, aby je poluzować.
Pozwól mu się zmniejszyć, aż cebula będzie przezroczysta.
Dodaj szalotki i podsmaż je, dodając trochę ciepłej wody, aby odlać patelnię.
Niech szalotki karmelizują się i nabierają koloru, a następnie dodaj czosnek. Gdy czosnek zacznie nabierać ładnego koloru, dodaj grzyby. Ciągle mieszaj i powoli dodawaj wystarczającą ilość ciepłej wody, aby odgazować patelnię. Ponieważ do gotowania nie używasz oleju ani tłuszczu, musisz powoli usuwać smaki ze składników.
Lekko podsmaż i dodaj tyle ciepłej wody, aby przykryć dno patelni. Wyciśnij 1/2 cytryny na patelnię, połóż baby bok choy na wierzchu, a następnie umieść łososia na środku patelni. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Podnieś pokrywę i wdychaj - OMG to niesamowite, zapach po prostu wypełnia pokój.
Dodaj szczyptę soli morskiej i pieprzu, wyciśnij drugą 1/2 cytryny na talerze i podawaj.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Azjatycki można łączyć z Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Zilliken Rausch Riesling Spatlese. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Zilliken Rausch Riesling Spatlese]()
Zilliken Rausch Riesling Spatlese
Owocowa Finezja jest naznaczona delikatną kwiecistością w tym późno zbieranym Rieslingu. Nuty winnicy brzoskwini, grejpfruta, soczystej cytryny i dojrzałej marakui łączą się na kremowym, skoncentrowanym podniebieniu bogatym w melon i kandyzowaną skórkę cytryny. Oszałamiająca wymiana pikantnej kwasowości i warstwowej słodyczy razem tworzą doskonale przygotowaną całość. Długie, soczyste wykończenie i fantastyczny Vintage wskazują na piękną przyszłość, która dopiero nadejdzie.