Asian Five-Spice Vinegar
Need a jaskiniowiec, bezglutenowa, pierwotna i przyjazna dla fodmap przystawka? Asian Five-Spice ocet może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 29 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Jeśli masz ocet ryżowy, nasiona kolendry, cytryna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Żeberka zapiekane w piekarniku z octem i przyprawami, Przyprawa hiszpańska przetarta żeberkami z sosem z octu Sherry, oraz Filet z wołowiny z azjatycką przyprawą Rub dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w rondlu nonaluminum; dusić na małym ogniu 10 minut.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
Wlać do szeroko nagrzanego słoika; przykryć i odstawić na 2 tygodnie w chłodnym, ciemnym miejscu, delikatnie potrząsając słoikiem od czasu do czasu.
Przecedzić mieszaninę octu przez sito wyłożone gazą do szklanej miarki lub średniej miski; wyrzucić ciała stałe.
Ze skórki cytryny pokroić 1 pasek; pokroić w bardzo cienkie plasterki na równą 1 łyżeczkę.
Wlać ocet do dekoracyjnej butelki; dodać różowe ziarna pieprzu, paski skórki cytryny i kolendrę. Uszczelnić korkiem lub inną szczelną pokrywą; przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.