Asiago-Kotlety Schabowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj kotletów schabowych z Asiago. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ser asiago, schabowe kotlety, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć białko jaj można śledzić to danie główne z Tort czarno-biały jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety Schabowe Panierowane Asiago, Kotlety Wieprzowe Faszerowane Paleo Z Grilla Asiago, oraz Kotlety Schabowe W Kratkę dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wieprzowinę między 2 arkuszami folii; Funt do równej grubości (około 1/4 cala) za pomocą młotka mięsnego lub małej ciężkiej patelni.
Umieścić białko jaja w płytkim naczyniu.
Połącz panko, ser, sól i pieprz w płytkim naczyniu. Wieprzowinę zanurzyć w białku jajka; pogłębić w mieszaninie panko, delikatnie naciskając palcami, aby pokryć.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę; gotować 3 do 4 minut z każdej strony lub aż lekko rumiane. Na każdy kotlet schabowy wycisnąć 1 klin cytryny; każdy posypać równomiernie tymiankiem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest La Crema Russian River Chardonnay. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.