Faszerowany Stek Z Flanki
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Nadziewane walcowane stek flanka może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 318 kalorii. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka stek z flanki wołowiny, pomidory pakowane w oleju, parmezan, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rolled Flank Stek Przepis, Stek z polędwicy z Prosciutto i bazylią, oraz Grillowany stek nadziewany w stylu muffuletty (nadziewany Salumi, Provolone i sałatką z oliwek) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na twardej, płaskiej powierzchni, z dnem szklanki (lub zaprawą i tłuczkiem) grubo kruszą ziarna pieprzu. Umieścić w małej misce i wymieszać z parmezanem i suszonymi pomidorami.
Wypłukać stek i osuszyć; odciąć i wyrzucić tłuszcz.
Połóż stek płasko na desce i rozłóż mieszankę pieprzu równomiernie na mięsie. Zaczynając od jednego końca, stek zwinąć szczelnie wokół nadzienia w zgrabną, zwartą kłodę. Krawat z ciężkiego bawełnianego sznurka w odstępach 2-calowych. Owinąć kłódkę szczelnie w folię i schłodzić do 1 dnia.
Umieść 10-do 12-calową patelnię z żaroodpornym uchwytem na dużym ogniu. Gdy jest gorąco, wyjmij zwinięty stek z folii, dodaj stek do patelni i równomiernie zmieniaj kolor na brązowy ze wszystkich stron, łącznie od 3 do 4 minut.
Przenieś patelnię ze stekiem do piekarnika regularnego lub konwekcyjnego 400; piec, aż termometr włożony do środka najgrubszej części mięsa zarejestruje 135 dla średnio rzadkich, 45 do 50 minut (35 do 40 minut w konwekcji), lub aż wołowina będzie tak zrobiona, jak chcesz.
Przenieś stek na obramowaną deskę do krojenia i pozostaw około 5 minut.
Usuń i odrzuć ciągi. Aby służyć, pokroić stek w poprzek na plastry o grubości od 1/4 do 1/2 cala.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.