Arroz Tapado (Ryż Na Wierzchu)
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Arroz Tapado (Ryż na wierzchu) może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 429 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz marchew, pomidory, mieloną wołowinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%. Spróbuj Arroz Tapado (ryż z kurczakiem i wieprzowiną), Arroz con Leche (Pudding ryżowy), oraz Ryż pieczony (Arroz al Horno) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić ryż i 4 szklanki wody do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Umieść jajko w rondlu i przykryj wodą o 1 cal. Przykryć rondel i doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wyjmij z ognia i pozostaw jajko w gorącej wodzie na 15 minut.
Wylać gorącą wodę, a następnie schłodzić jajko pod zimną bieżącą wodą w zlewie. Obrać po wystygnięciu. Posiekaj jajko i odstaw do małej miseczki.
Podgrzać 1 szklankę oleju roślinnego w głębokiej frytkownicy lub dużym rondlu do 350 stopni F (175 stopni C). Głęboko smażyć kostki ziemniaków, aż złoty kolor, o 5 protokół; odcedzić Na Ręczniki papierowe, i odstawić.
Umieść pomidory i 1/2 szklanki wody w blenderze i przecier, aż pomidory zostaną upłynnione (w razie potrzeby obierz i nasiona).
Ciepła 1 łyżka oleju roślinnego w dużej patelni na średnim ogniu, i gotować i mieszać cebulę, czosnek, aji chile proszek, kminek, czarny pieprz, i oregano, aż cebula zaczyna brązowieć, 8 do 10 protokół; wlać puree pomidory, i dusić przez 5 Więcej minut, często mieszając.
Wymieszać w mielonej wołowiny i marchewki, i gotować, aż mięso nie jest już różowy i marchewki są miękkie, o 10 protokół. Rozbić mięso na małe kawałki, jak gotuje.
Wymieszać w posiekanym ugotowanym na twardo jajku, groszku i maśle orzechowym, aż do całkowitego połączenia. Na koniec delikatnie wymieszaj kostki smażonego ziemniaka.
Aby zmontować naczynie, olej elastyczną miskę z tworzywa sztucznego (co najmniej 1 rozmiar filiżanki) i naciśnij gotowany ryż na dnie, aby wypełnić 1/3 miski.
Warstwa około 3/4 cala mieszanki mięsa nad ryżem, i góry z bardziej gotowanego ryżu do wypełnienia miski. Naoliwioną ręką delikatnie naciśnij ryż, aby zagęścić mieszaninę; umieść talerz do serwowania na górze miski, odwróć i odwróć formę wypełnioną ryżem i mięsem. Powtórzyć z pozostałymi składnikami.
Udekoruj posypką kolendry, posiekanego pomidora i keczupu na każdej porcji.