Aromatyczny kurczak z sułtankami

Aromatyczny kurczak z sułtankami
Aromatyczny kurczak z sułtankami to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 301 kalorii, 28g białka, oraz 13g tłuszczu. 35 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga strąków kardamonu, udek z kurczaka, greckiego jogurtu i paczki kolendry. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Parfait z wątróbki drobiowej z rodzynkami i sułtankami, Aromatyczny Kurczak Z Koprem Włoskim, oraz Azjatycki Aromatyczny Kurczak.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Podgrzej 1 łyżkę oleju w dużym naczyniu zapiekanym z pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
3
Dodać kurczaka i gotować przez około 7-10 minut, aż się złoci, a następnie usunąć z patelni. Cebulę z liśćmi laurowymi i przyprawami smażyć w pozostałym oleju przez około 5 minut, aż będzie miękka i złocista. Zdejmij ciepło i przywróć kurczaka na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Wymieszaj jogurt, kolendrę, pastę curry i sułtanki, polej kurczaka i zamieszaj. Przykryj pokrywką i gotuj w piekarniku przez 30 minut lub do momentu, gdy mięso łatwo odpadnie z kości. Świetnie smakuje z ciepłym chlebem naan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
NaanNaan
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn