Arepas z wieprzowiną i marynowaną cebulą

Arepas z wieprzowiną i marynowaną cebulą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Arepas z wieprzowiną i marynowaną cebulą. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 60 porcji z 76 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. 26 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz nasiona achiotta, grubo mozzarellę, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Arepas z wieprzowiną i marynowaną cebulą, Wenezuelskie Arepy z wieprzowiną (Arepas Rumberas), oraz Arepas z kukurydzą i wieprzowiną.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie marynowane składniki cebuli w misce i schłodzić, przykryte, co najmniej 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana CebulaMarynowana Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Tost kminek, ziele angielskie, i pieprz razem w suchej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące, 1 do 2 protokół. Drobno zmiel tosty z achiote w elektrycznym młynku do kawy / przypraw lub z moździerzem i tłuczkiem. Czosnek mielony i zacieru do pasty z solą za pomocą ciężkiego noża, a następnie przenieść do 2 1/2 - do 3-quart płytkie szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia. Wymieszaj mieszankę przypraw, oregano, sok pomarańczowy i ocet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
PieprzPieprz
Ziele AngielskieZiele Angielskie
AnnattoAnnatto
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
OcetOcet
KawaKawa
CzosnekCzosnek
PrzyprawyPrzyprawy
KminekKminek
Mięso MieloneMięso Mielone
TostyTosty
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
NóżNóż
2
Dodać wieprzowinę i natrzeć całe mięso marynatą. Marynować wieprzowinę, przykrytą i schłodzoną, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Doprowadzić wieprzowinę do temperatury pokojowej, następnie dodać wodę do naczynia do pieczenia i przykryć szczelnie folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Piec w środku piekarnika, aż bardzo miękkie, 1 3/4 do 2 godzin. (Pozostawić piekarnik włączony.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Odkryj wieprzowinę i, gdy jest wystarczająco chłodna, aby obsłużyć, rozdrobnij mięso na desce do krojenia, odrzucając kości i nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Przenieść mięso i wszelkie soki zgromadzone na desce do krojenia do naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1
Doprowadzić mleko na wolnym ogniu w małym rondlu, a następnie zdjąć z ognia i rezerwy 1/2 filiżanki w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodać masło do pozostałych 2 1/2 szklanki gorącego mleka i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MlekoMleko
3
Wrzucić razem mąkę arepa, cukier, sól, i mozzarella w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodaj gorące mleko z masłem i mieszaj do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MlekoMleko
5
Pozostawić mieszaninę do wchłonięcia mleka, 1 do 2 minut (ciasto będzie miękkie; będzie nadal sztywnieć, gdy stoi).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
MlekoMleko
6
Uformuj 1 poziom łyżki stołowej ciasta w kulkę. Spłaszczyć piłkę do dysku o średnicy od 1 1/2 do 1 3/4 cala i przenieść na tacę wyłożoną papierem woskowym. Uformuj więcej dysków z pozostałym ciastem w ten sam sposób, mieszając w niektórych zarezerwowanych mleku, jeśli ciasto stanie się zbyt sztywne i krawędzie dysków pękną po spłaszczeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
MlekoMleko
7
Podgrzać 1/2 łyżka oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanie małym ogniu do gorąca, a następnie gotować arepas w partiach 10 do 12, obracając się raz, aż złoty w plastry, 8 do 12 minut ogółem. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj więcej oleju do patelni między partiami w razie potrzeby.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Przenieść do blach do pieczenia jako gotowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Podgrzać arepas w partiach, w razie potrzeby, przykryte folią, aż do ogrzania, 10 do 15 minut, a następnie top z wieprzowiną i marynowaną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana CebulaMarynowana Cebula
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Podawać na ciepło.
1
* Marynowaną cebulę można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.* Wieprzowina ciągnięta może być przygotowana 2 dni wcześniej, najpierw marynowana (do 1 dnia), a następnie gotowana i rozdrobniona 1 dzień wcześniej i schłodzona, przykryta. Podgrzać, pod przykryciem, w piekarniku 177° 10 do 15 minut.* Arepa można wykonać 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać w piekarniku przed podaniem. Arepa mogą być również wykonane 2 tygodnie wcześniej i zamrożone, warstwowo między arkuszami folii, w hermetycznym pojemniku. Rozmrozić 30 minut w temperaturze pokojowej przed ponownym ogrzaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana CebulaMarynowana Cebula
Wieprzowina CiągniętaWieprzowina Ciągnięta
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje60
Ocena Zdrowia1
Magazyn