Arepas z sałatką z ośmiornicy i homara

Arepas z sałatką z ośmiornicy i homara
Arepas z ośmiornicą i sałatką z homara może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 466 kalorii, 11g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, miód, ziarna pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wenezuelskie Arepy z wieprzowiną (Arepas Rumberas), Arepas de Yuca (Cassavan Arepas), oraz Sałatka Z Ośmiornicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Aby zrobić sałatkę: napełnij duży garnek wodą o pojemności 3 litrów, dodaj ocet z czerwonego wina, cebulę, marchew, seler, pieprz i tymianek i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodaj ośmiornicę, przykryj pergaminem i zmniejsz ogień, jeśli to konieczne, aby utrzymać płyn na wolnym ogniu. Dusić, aż dość miękkie, ale macki są nadal dołączone, o 1 godzinę. Doprowadzić inny duży garnek wody do wrzenia, sól obficie, i dodać homara. Gotować 4 minuty i przenieść do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie. Paprykę przecedzić w blenderze z sokiem z cytryny, papryką, 1 łyżeczką miodu oraz odrobiną soli i pieprzu. Smak, i dodać więcej miodu, jeśli chcesz, i sól lub pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
OśmiornicaOśmiornica
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Odetnij macki od ośmiornicy i wyrzuć głowy. Część skóry samo się ześlizgnie; nie martw się o usunięcie reszty. Pokroić w przybliżeniu na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
5
Wyjmij pazury homara i ogon ze skorupy i pokrój na kawałki wielkości ugryzienia. Wrzucić ośmiornicę i homara z wystarczającą ilością pieprzu puree do płaszcza lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
OśmiornicaOśmiornica
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
6
Dodaj kolendrę i habanero i wrzucić ponownie tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Habanero ChiliHabanero Chili
7
Aby arepas: przynieść mleko na wolnym ogniu w małym rondlu, a następnie zdjąć z ognia i wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
8
Połącz mąkę arepa, sól, pieprz i cotija w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Dodać gorące mleko i miód i mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
10
Pozostawić mieszaninę do czasu wchłonięcia mleka na tyle, aby powstało miękkie ciasto, 1 do 2 minut (ciasto będzie nadal sztywnieć). Uformować ciasto na 12 kulek (o średnicy około 2 cali) i spłaszczyć między dłońmi na 3 1/2 do 4-calowych pasztecików (o grubości około 1/3 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
11
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż olej zacznie migotać, smażyć 4 arepas na raz, aż lekko złocisty brązowy po obu stronach i po prostu gotowane przez około 2 do 3 minut na stronę; przenieść do blachy do pieczenia wyłożonej ręcznikami papierowymi. Arepy pokroić na pół w poprzek, część sałatki u dołu, a drugą połówkę u góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta

Składniki

1warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki8krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz3Spód: okruszki z herbatników grahampieprz czarnypieprz czarny8krewetki i żyłkiOlej roślinny lub rzepakowy, do gotowaniaOlej roślinny lub rzepakowy, do gotowania4marchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana1Głowaseler, grubo posiekanyseler, grubo posiekany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekane liście kolendrygrubo posiekane liście kolendry1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty ser cotijatarty ser cotija3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebiała mąka arepa (wstępnie gotowana mąka kukurydziana)biała mąka arepa (wstępnie gotowana mąka kukurydziana)1do 1 całego habanero, posiekanego i pokrojonego w drobną kostkędo 1 całego habanero, posiekanego i pokrojonego w drobną kostkę1porcja startego parmezanu1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna1porcja startego parmezanuświeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny1Homar, ok. 1,5 kgHomar, ok. 1,5 kg5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego2Cała ośmiornica, około 6 funtów każda, taśma przecięta między mackamiCała ośmiornica, około 6 funtów każda, taśma przecięta między mackami4Cebula hiszpańska, grubo posiekanaCebula hiszpańska, grubo posiekana2Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1Garśćgałązki tymiankugałązki tymianku591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 patyczka niesolonego masła pokrojonego na kawałki1/2 patyczka niesolonego masła pokrojonego na kawałki4papryka żółta, pieczona i obranapapryka żółta, pieczona i obrana
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn