Arepas z sałatką z ośmiornicy i homara

Arepas z sałatką z ośmiornicy i homara
Arepas z ośmiornicą i sałatką z homara może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 466 kalorii, 11g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, miód, ziarna pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wenezuelskie Arepy z wieprzowiną (Arepas Rumberas), Arepas de Yuca (Cassavan Arepas), oraz Sałatka Z Ośmiornicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Aby zrobić sałatkę: napełnij duży garnek wodą o pojemności 3 litrów, dodaj ocet z czerwonego wina, cebulę, marchew, seler, pieprz i tymianek i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodaj ośmiornicę, przykryj pergaminem i zmniejsz ogień, jeśli to konieczne, aby utrzymać płyn na wolnym ogniu. Dusić, aż dość miękkie, ale macki są nadal dołączone, o 1 godzinę. Doprowadzić inny duży garnek wody do wrzenia, sól obficie, i dodać homara. Gotować 4 minuty i przenieść do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie. Paprykę przecedzić w blenderze z sokiem z cytryny, papryką, 1 łyżeczką miodu oraz odrobiną soli i pieprzu. Smak, i dodać więcej miodu, jeśli chcesz, i sól lub pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
OśmiornicaOśmiornica
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Odetnij macki od ośmiornicy i wyrzuć głowy. Część skóry samo się ześlizgnie; nie martw się o usunięcie reszty. Pokroić w przybliżeniu na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
5
Wyjmij pazury homara i ogon ze skorupy i pokrój na kawałki wielkości ugryzienia. Wrzucić ośmiornicę i homara z wystarczającą ilością pieprzu puree do płaszcza lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
OśmiornicaOśmiornica
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
6
Dodaj kolendrę i habanero i wrzucić ponownie tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Szalotki Pokrojone W Cienkie PaskiSzalotki Pokrojone W Cienkie Paski
7
Aby arepas: przynieść mleko na wolnym ogniu w małym rondlu, a następnie zdjąć z ognia i wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
Połącz mąkę arepa, sól, pieprz i cotija w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Dodać gorące mleko i miód i mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
10
Pozostawić mieszaninę do czasu wchłonięcia mleka na tyle, aby powstało miękkie ciasto, 1 do 2 minut (ciasto będzie nadal sztywnieć). Uformować ciasto na 12 kulek (o średnicy około 2 cali) i spłaszczyć między dłońmi na 3 1/2 do 4-calowych pasztecików (o grubości około 1/3 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
11
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż olej zacznie migotać, smażyć 4 arepas na raz, aż lekko złocisty brązowy po obu stronach i po prostu gotowane przez około 2 do 3 minut na stronę; przenieść do blachy do pieczenia wyłożonej ręcznikami papierowymi. Arepy pokroić na pół w poprzek, część sałatki u dołu, a drugą połówkę u góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)

Składniki

1warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki8trochę posiekanej cukiniiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz3Spód: okruszki z herbatników grahampieprz czarnypieprz czarny8trochę posiekanej cukiniiOlej roślinny lub rzepakowy, do gotowaniaOlej roślinny lub rzepakowy, do gotowania4marchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana1Głowaseler, grubo posiekanyseler, grubo posiekany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekane liście kolendrygrubo posiekane liście kolendry1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty ser cotijatarty ser cotija3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebiała mąka arepa (wstępnie gotowana mąka kukurydziana)biała mąka arepa (wstępnie gotowana mąka kukurydziana)1do 1 całego habanero, posiekanego i pokrojonego w drobną kostkędo 1 całego habanero, posiekanego i pokrojonego w drobną kostkę1porcja startego parmezanu1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8trochę posiekanej cukiniiSól koszernaSól koszerna1porcja startego parmezanuświeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny1Homar, ok. 1,5 kgHomar, ok. 1,5 kg5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo2Cała ośmiornica, około 6 funtów każda, taśma przecięta między mackamiCała ośmiornica, około 6 funtów każda, taśma przecięta między mackami4Cebula hiszpańska, grubo posiekanaCebula hiszpańska, grubo posiekana2Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1Garśćgałązki tymiankugałązki tymianku591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 patyczka niesolonego masła pokrojonego na kawałki1/2 patyczka niesolonego masła pokrojonego na kawałki4papryka żółta, pieczona i obranapapryka żółta, pieczona i obrana
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn