Arancini di Riso może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 41 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz sól i pieprz, oliwę z oliwek, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 40%. Spróbuj Arancini di Riso, Krokiety Risotto: Arancini Di Riso, oraz Sartu di Riso dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wlać wystarczającą ilość oleju do ciężkiego dużego rondla, aby osiągnąć głębokość 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
3
Podgrzać olej na średnim ogniu do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
4
Wymieszać jajka, risotto, parmezan i 1/2 szklanki bułki tartej w dużej misce do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Pozostałą bułkę tartą umieścić w średniej misce. Używając około 2 łyżek mieszanki risotto dla każdej z nich, uformuj mieszankę risotto na 1 kulki o średnicy 3/4 cala. Włóż 1 kostkę mozzarelli do środka każdej kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
7
Praca w partiach, dodać kulki ryżu do gorącej ail i gotować, aż brązowy i ogrzewane przez, obracając je w razie potrzeby, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś kulki ryżowe do ręczników papierowych, aby osuszyć. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
8
Pozostaw 2 minuty.
9
Podawać na gorąco.
10
Przynieś bulion na wolnym ogniu w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
11
Dodać borowiki. Odstawić, aż grzyby będą miękkie, około 5 minut. Utrzymuj rosół w cieple na bardzo małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
12
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Dodać białe pieczarki i czosnek. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś grzyby borowiki na deskę do krojenia. Pieczarki drobno posiekać i dodać do rondla.
Saute aż grzyby są miękkie i soki odparować, o 5 protokół. Wymieszać z ryżem i niech tosty na kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Groszek Goya®
17
Dodaj wino; gotuj, aż płyn się wchłonie, często mieszając, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
18
Dodaj 1 szklankę gorącego bulionu; gotuj na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, często mieszając, około 3 minut. Kontynuuj gotować, aż ryż będzie po prostu miękki i mieszanina jest kremowy, dodając więcej bulionu przez kubki i często mieszając, o 28 protokół (ryż wchłonie 6 do 8 szklanek bulionu). Wymieszać z groszkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Groszek Goya®
19
Wymieszać z parmezanem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu