Arancini di Riso

Arancini di Riso
Arancini di Riso może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 41 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz sól i pieprz, oliwę z oliwek, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 40%. Spróbuj Arancini di Riso, Krokiety Risotto: Arancini Di Riso, oraz Sartu di Riso dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wlać wystarczającą ilość oleju do ciężkiego dużego rondla, aby osiągnąć głębokość 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Podgrzać olej na średnim ogniu do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
4
Wymieszać jajka, risotto, parmezan i 1/2 szklanki bułki tartej w dużej misce do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Pozostałą bułkę tartą umieścić w średniej misce. Używając około 2 łyżek mieszanki risotto dla każdej z nich, uformuj mieszankę risotto na 1 kulki o średnicy 3/4 cala. Włóż 1 kostkę mozzarelli do środka każdej kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Toczyć kulki w bułce tartej do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
7
Praca w partiach, dodać kulki ryżu do gorącej ail i gotować, aż brązowy i ogrzewane przez, obracając je w razie potrzeby, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś kulki ryżowe do ręczników papierowych, aby osuszyć. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
8
Pozostaw 2 minuty.
9
Podawać na gorąco.
10
Przynieś bulion na wolnym ogniu w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
11
Dodać borowiki. Odstawić, aż grzyby będą miękkie, około 5 minut. Utrzymuj rosół w cieple na bardzo małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
12
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
13
Dodać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
14
Dodać cebulę i saute do miękkości, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
15
Dodać białe pieczarki i czosnek. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś grzyby borowiki na deskę do krojenia. Pieczarki drobno posiekać i dodać do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
16
Saute aż grzyby są miękkie i soki odparować, o 5 protokół. Wymieszać z ryżem i niech tosty na kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Groszek Goya®Groszek Goya®
17
Dodaj wino; gotuj, aż płyn się wchłonie, często mieszając, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
18
Dodaj 1 szklankę gorącego bulionu; gotuj na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, często mieszając, około 3 minut. Kontynuuj gotować, aż ryż będzie po prostu miękki i mieszanina jest kremowy, dodając więcej bulionu przez kubki i często mieszając, o 28 protokół (ryż wchłonie 6 do 8 szklanek bulionu). Wymieszać z groszkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Groszek Goya®Groszek Goya®
19
Wymieszać z parmezanem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
TrudnośćEkspert
Gotowe W30 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia2
Magazyn