Apple Latkes
Przepis Apple Latkes jest gotowy w około 35 minut i jest zdecydowanie ogromnym wegetariańska opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Na 64 centy za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 20. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 102 kalorie. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, jogurt grecki plus mleko, syrop klonowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Apple Latkes, Apple Latkes, oraz Marchew I Jabłko Latkes podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić jajko z jogurtem i mlekiem (lub po prostu jogurtem, jeśli używasz zwykłej normalnej odmiany) i odstawić.
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i cukier. Obierz, ćwiartka i rdzeń jabłka, a następnie zetrzyj je; używam robota kuchennego, ale gruba Mikropłyta lub inna Tarka działałaby łatwo, wyobrażam sobie.
Wlej mieszaninę jogurtową do miski z mąką, włóż starte jabłka i złóż je razem.
Wlać wystarczającą ilość oleju, aby uzyskać około 1/4 cala na patelni i umieścić na piecu do ogrzania. Łyżeczki Dollop-używam okrągłej łyżki do zupy-z ciasta jabłkowego do skwierczącego oleju; gumowa szpatułka (ta, której użyłeś do złożenia ciasta razem) pomoże Ci zeskrobać ciasto z łyżki i nacisnąć na małe latkes na patelni. Nie martw się o zrobienie doskonałych okrągłych naleśników; lubię te trochę raggedy i skew-whiff. Smażyć przez minutę lub dwie, aż latkes są złotobrązowe na spodniach; widać od góry, jak zaczynają ujędrniać się pod spodem. Odwróć je 2 metalowymi szpatułkami i smażyć przez kolejną minutę na niegotowanej stronie.
Wyjmij na tacę wyłożoną papierowymi ręcznikami, aby zmyć nadmiar oleju i kontynuuj gotowanie, aż zużyjesz całą masę. Top z syropem klonowym.