Apple Galette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Apple Galette. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 405 kalorii, 10g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 93 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, konfitury morelowe, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Apple Galette, Apple Galette, oraz Apple Galette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i sól wymieszać w procesorze.
Dodać masło i zmiksować, włączając/wyłączając, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj 2 łyżki wody z lodem i mieszaj, aż ciasto zacznie się zlepiać, dodając więcej wody z lodem przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w plastik i schłodzić 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przechowywać ciasto schłodzone. Lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.
Rozwałkuj ciasto między arkuszami papieru pergaminowego do 1/8 cala o grubości okrągłej, o średnicy 14 cali.
Usuń górny arkusz pergaminu. Używając dolnego arkusza jako pomocy, przenieś ciasto na pergamin do dużej nieprzyciętej blachy do pieczenia. Wyluzuj 15 minut.
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Połącz plastry jabłka, 2 łyżki cukru i skórkę z cytryny w średniej misce; wrzuć do blendu.
Rozłóż przetwory na skorupie, pozostawiając 1 1/2 cala gładkiej granicy. Ułóż plasterki jabłek w koncentrycznych kręgach na konfiturach, lekko nakładając się na siebie. Używając pergaminu jako pomocy, złóż prostą granicę skorupy nad jabłkami, szczypając wszelkie pęknięcia w skorupie.
Posyp brzegi skórki i jabłka pozostałymi 2 łyżkami cukru.
Piec galette 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 191° i kontynuuj pieczenie, aż skorupa będzie złota, o 30 minut dłużej.
Wyjąć z piekarnika. Wsuń długi cienki nóż między pergamin i galette.
Odstawić na co najmniej 10 minut.
Pokroić w kliny i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.