Antipasti Penne
Antipasti Penne to śródziemnomorski przepis, który serwuje 4. Za $2.0 za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 223 kalorii, 10g białka, oraz 15g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka oliwy z oliwek, 5 liści bazylii, pomidorów w puszkach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. Działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia doskonały wynik spoonacular 84%. Antipasti Penne, Antipasti, oraz Talerz Antipasti są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zagotuj średni garnek wody, dodaj makaron i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odcedź, rezerwując 1/2 szklanki wody z makaronu. Włóż makaron do garnka.
W międzyczasie rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodaj soppressata i gotuj, mieszając, aż powstanie pęcherzy, a olej stanie się czerwonawy, około 3 minut.
Dodaj serca karczochów i oliwki i wymieszaj, aby pokryć.
Dodaj pomidory, zarezerwowaną wodę z makaronu, liście bazylii i 2 łyżki solanki z oliwek. Doprowadź do wrzenia i gotuj, aż większość wody wyparuje, a sos lekko zgęstnieje, 8 do 10 minut.
Dodaj sos i mozzarellę do makaronu w garnku i wymieszaj, aby połączyć. Podziel na 4 miski i udekoruj większą ilością bazylii.