Angrezi Bhutta (curry z kukurydzy i pomidorów)

Angrezi Bhutta (curry z kukurydzy i pomidorów)
Angrezi Bhutta (kukurydziane i pomidorowe Curry) jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 39 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, kukurydzę, madras curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Curry pomidorowo-kalafiorowe z kukurydzą, Kolacja: kukurydza, pomidory i ziemniaki Curry, oraz Powoli pieczona wieprzowina z kokosowym sosem Curry, kukurydziane tortille, świeże pomidory salsan na ryżu Basmati.

Instrukcje

1
Wlać olej do dużej patelni ustawionej na średnim ogniu. Wrzucić cebulę i smażyć, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać curry i dobrze wymieszać. Gotować, aż bardzo pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
3
Dodaj posiekanego pomidora. Gotować, aż będzie miękka, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
4
Wlać szklankę wody, dodać kukurydzę i sól. Dobrze wymieszać. Doprowadzić tę mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie i przykryć. Gotować przez około 10 minut, mieszając co drugą minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Wyłączyć ogień i dodać kolendrę. Wymieszać, a następnie podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia6
Magazyn