Ancho Chiles nadziewane ziemniakami i Chorizo
Ancho Chiles nadziewane ziemniakami i Chorizo jest bezglutenowe i przyjazne dla fodmap danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 917 kalorii. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ziemniaków russet, pomidory w puszkach, ser Monterey jack i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Ancho Chiles Nadziewane tuńczykiem i ziemniakami, Nadziewane Ancho Chiles, oraz Chiles Anchos Rellenos de Queso (Ancho Chiles nadziewane serem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Chiles spłukać, następnie przykryć zimną wodą w misce i moczyć, ważone sitem (aby utrzymać w zanurzeniu), aż do całkowitego nawodnienia (większość zmieni kolor na jaśniejszy czerwony), około 8 godzin. Nie wysysać chiles.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Wyjąć 1 chile z moczenia płynu i, pracując nad chile miski i sito, wyciąć nacięcia z jednej strony nożyczkami i niech wnętrze płynu i luźne nasiona spuścić na sito. Ostrożnie wyciąć nasiennik, pozostawiając nienaruszoną łodygę i pozwalając łatwo rozluźnionym nasionkom wpaść na sito, a następnie wyrzucić nasiennik. Powtórz z pozostałymi chiles, układając nasiona chiles, pokroić boki w górę, w 1 warstwie w naczyniu do pieczenia 13 - przez 9-przez 2-cala (3-quart).
Rezerwa 1 szklanka chile-moczenie płynu do sosu. Obróć nasiona chile z sita na płytką patelnię do pieczenia i równomiernie rozprowadź, następnie tostuj w piekarniku, mieszając od czasu do czasu, aż wyschną, pachnące i o kilku odcieniach ciemniejsze, 8 do 10 minut. Ostudzić nasiona na patelni na stojaku, a następnie drobno zmielić w młynku (będziesz miał około 1 łyżki stołowej).
Przecier pomidory, w tym sok z puszki, w blenderze z zarezerwowanym moczenia wody, mielone nasiona chile, i 1/2 łyżeczka soli, aż gładka, a następnie przenieść do 3-quart ciężki rondel i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos jest lekko zagęszczony i zredukowany do około 2 szklanki, 5 do 7 protokół.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę 1/3 cala (około 2 1/2 szklanki). Gotować w garnku 3-quart wrzącej osolonej wody do miękkości, ale nie rozpada się, 6 do 8 protokół.
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
W misce wymieszać ziemniaki, chorizo, ser i 1/4 łyżeczki soli, następnie obficie napełnić chili farszem (po ok. 1/2 szklanki każdy; szczelina nie zamyka się nad nim).
Wlać sos wokół (nie nad) chiles, następnie przykryć naczynie folią i piec, aż sos jest bulgotanie całego, 35 do 45 protokół.
* Chiles można moczyć do 24 godzin.* Danie może być złożone, ale nie pieczone, do 1 dnia wcześniej. Przechowywać nadziewane chili w sosie schłodzone, pokryte.
Dodaj 5 do 10 minut do czasu pieczenia.* Dostępne w kuchni / rynku (888-468-4433).** Dostępne na rynkach latynoskich, wielu supermarketach i tienda.com.