Ananasowo-marynowany łosoś z sałatką z kapusty azjatyckiej

Łosoś marynowany w ananasie z sałatką z kapusty azjatyckiej może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje $2.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 18g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, sałatkę z kapusty azjatyckiej, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć kapustę, można śledzić to danie główne z Kapusta, Która Smakuje Jak Deser! jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Spróbuj Imbir-Czosnek Łosoś + Sałatka Z Kapusty Azjatyckiej, Azjatycka łosoś rukola Napa kapusta sałatka Mango z kandyzowanymi orzechami włoskimi, oraz Brązowy cukier miód marynowany łosoś z karmelizowanym ananasem Quinoa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś sok ananasowy do wrzenia w dużym rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, aż zmniejszy się do 3 filiżanki, o 20 protokół.
Przelać sok do miski; ostudzić. Sos sojowy wymieszać z marynatą.
Umieść rybę w jednej warstwie w dwóch szklanych naczyniach do pieczenia o wymiarach 15x10x2 cali.
Zalać marynatą ananasową rybą, dzieląc ją równo. Przykryć i przechowywać w lodówce 3 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 232°. Spray 2 duże obramowane blachy do pieczenia z nonstick spray.
Rybę wyjąć z marynaty, wytrząsnąć nadmiar. Marynata rezerwowa.
Umieść rybę, płaską stroną w dół, na prześcieradłach.
Piec aż tylko gotowane przez, o 4 protokół. Używając szpatułki, ostrożnie przenieś na talerz.
Tymczasem, gotować zarezerwowane marynaty w średnim rondlu na średnim ogniu, aż zredukowana do 1 szklanki, o 15 protokół.
Umyć rybę marynatą. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Odstawić do temperatury pokojowej na 30 minut przed podaniem.)
Posypać sezamem; podawać z sałatką z kapusty.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.