Ananasowe Ciasto Kokosowe

Ananasowe Ciasto Kokosowe
Ciasto ananasowo-Kokosowe trwa 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 923 kalorii, 11g białka, oraz 70g tłuszczu. Za 1,61 zł za porcję, dostajesz deser, który serwuje 12. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś serek śmietankowy, cukier, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Spróbuj Ciasto kokosowo-ananasowe, Kokosowe Ciasto Ananasowe, oraz Kokosowe Ciasto Ananasowe dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Umieść białka w dużej misce; odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Odcedź ananasa, rezerwując 1 szklankę soku; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
3
Rozgrzej piekarnik do 350°. W małej misce wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia. W innej misce ubij żółtka, aż lekko zgęstnieją. Stopniowo dodawaj 1 szklankę cukru, ubijając z dużą prędkością, aż będzie gęsty i cytrynowy. Ubij masło, ekstrakty i 1/2 szklanki zarezerwowanego soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Dodaj suche składniki; ubijaj, aż dobrze się połączą.
5
Ubijaj białka czystymi bijakami na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj pozostały cukier, po 1 łyżce stołowej, ubijając wysoko, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć w ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
6
Przełóż do dwóch natłuszczonych i posypanych mąką 9 cali. okrągłe formy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
7
Piec 18-22 minut lub do momentu, gdy ciasto odskoczy po lekkim dotknięciu. Ostudzić 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszty, aby całkowicie ostygnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
W dużej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodaj 1 szklankę cukru cukierniczego; ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty. W innej misce ubij serek śmietankowy, ananas i pozostały cukier cukierniczy do zmiksowania; wymieszaj 2 szklanki kokosa. Dodać bitą śmietanę. Przykryj i wstaw do lodówki co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Pokrój każde ciasto poziomo na dwie warstwy.
11
Umieść dolną warstwę na talerzu do serwowania; skrop 2 łyżkami zarezerwowanego soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
12
Posmaruj 2 szklankami musu. Powtórz warstwy dwa razy. Posyp pozostałą warstwą ciasta i skrop pozostałym sokiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
13
Rozłóż pozostały mus na wierzchu i bokach ciasta. Wciśnij pozostały kokos na górę i boki. Wstaw do lodówki co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto kokosowe. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Faire La Fete Cremant de Limoux z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Faire La Fete Cremant de Limoux
Faire La Fete Cremant de Limoux
Jasnozłoty kolor z żywymi aromatami i smakami pieczonego jabłka, białej wiśni i bezy cytrynowej. Od wykwintnego kawioru i ostryg po popcorn, Faire la Fête to wszechstronne wino, które dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw i kuchni. Spróbuj z azjatycką sałatką gruszkową, pikantnymi bułeczkami z tuńczyka lub kotletami wieprzowymi i musem jabłkowym.Mieszanka: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn