Amiszowa zupa kukurydziana z kurczakiem
Zupa kukurydziana z kurczakiem amiszów wymaga około 55 minut od początku do końca. Za 79 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 154 kalorie, 14 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Jeśli masz pod ręką masło, kostkę bulionu drobiowego, marchewkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 30%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także Zupa kukurydziana z kurczakiem amiszów, Kurczak amiszów i Zapiekanka z kurczakiem amiszów.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku połącz wodę, kurczaka, cebulę, seler, marchewkę i bulion. Powoli doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 30 minut lub do momentu, aż kurczak przestanie być różowy, a warzywa będą miękkie.
Wymieszaj kukurydzę, makaron i masło; gotować 10 minut lub do momentu, aż makaron będzie miękki. Doprawić solą i pieprzem.