Alfajores de Dulce de Leche (ciasteczka karmelowe)
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 290 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 18. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka skrobi kukurydzianej, masło, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Alfajores-dulce de leche sandwich cookies, Alfajores (Dulce de Leche Sandwich Cookies), oraz Ciasteczka kanapkowe Alfajores / Dulce de Leche.
Instrukcje
W dużej misce, z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, ubić masło i cukier, aż będzie gładka.
Dodaj żółtka, całe jajko, rum i wanilię i ubijaj, aż dobrze się wymieszasz.
W innej misce wymieszaj 2 szklanki mąki, skrobi kukurydzianej i proszku do pieczenia. Wymieszać lub ubić do mieszaniny masła, aż dobrze wymieszane. Podziel ciasto na pół. Każdą porcję spłaszczyć na dysk, owinąć folią i zamrozić do twardości, około 30 minut.
Rozpakuj ciasto. Na lekko posypanej mąką powierzchni, z posypanym mąką wałkiem do ciasta, zwijaj jeden dysk na raz do około 1/8 cala grubości. Z mąką 2-do 3-calowy okrągły nóż, wyciąć ciasteczka.
Miejsce o 1 cal od siebie na masłem lub gotowania pergaminu pokryte 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia. Zebrać nadmiar ciasta w piłkę, reroll, i wyciąć pozostałe ciasteczka.
Piec w piekarniku 350, aż krawędzie ciastek będą złote, około 10 minut; jeśli pieczenie więcej niż jednej patelni na raz, Zmień pozycje patelni w połowie pieczenia.
Niech ciasteczka ostygną na arkuszach przez 5 minut, a następnie za pomocą szerokiej szpatułki przenieść je do stojaków do całkowitego ostygnięcia.
Połowę ciastek u dołu do góry i rozprowadzić po około 1 łyżce dulce de leche. Góra z pozostałymi ciasteczkami, dolna strona w dół.
Umieść kokosa w płytkiej misce. Delikatnie ściśnij każdą kanapkę, aż nadzienie zacznie pokazywać się na krawędziach, a następnie zwiń krawędzie w kokosie.