Ale-duszone musztardowo-szkliwione żeberka z frytkami
Przepis Ale-duszone musztardowo-glazurowane żeberka z frytkami mogą zaspokoić Amerykański głód w około 6 godzin. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.12 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 76 g tłuszczu, oraz w sumie 983 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz grzyby shitake, liście laurowe, ziarna pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszone żeberka z musztardą pełnoziarnistą, Żurawinowo-Glazurowane Duszone Żeberka, oraz Czarny Pieprz I Musztarda Duszone Żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wytnij większość tłuszczu z krótkich żeber, ale zostaw tyle srebrnej skóry, aby utrzymać mięso przyczepione do kości.
Posypać 3 łyżkami soli. Przykryć i luźno przechowywać w lodówce przez dwa dni.Obrać ziemniaki i pokroić je na frytki wielkości i kształtu według własnych upodobań.
Dodać pokrojone ziemniaki do dużej miski i przykryć wodą do namoczenia. Przykryć miskę i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do gotowania.Przygotować krótkie żeberka: rozgrzać olej w średniej wielkości ciężkim dnie holenderski piekarnik ustawiony na średnim ogniu. Wytrzyj kawałki mięsa do sucha. Brązowe żeberka, około 4 minut na stronę.
Wyjąć krótkie żebra na wyłożoną ręcznikiem papierowym tacę.
Wylać wszystko, ale około 2 łyżki tłuszczu.
Dodać cebulę, bay, pieprz, i grzyby. Gotować mieszaninę, często mieszając, aż cebula zacznie kolorować, o 6 protokół. Opuść ciepło i wróć do krótkich żeber, od strony kości w dół, na patelnię.
Dodaj bulion i piwo do patelni. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, przykryć i gotować do przetargu widłowego, o 2 godziny. Sprawdzaj gotowanie często, obracając każdy kawałek mięsa za każdym razem. Gdy mięso jest gotowe, odkryć, i niech ostygnie całkowicie. Użyj łyżki, aby zgarnąć tłuszcz, gdy unosi się na powierzchnię lub naprzemiennie, przykryć patelnię i przechowywać w lodówce na noc. usuwanie zatkanego tłuszczu następnego dnia.Tuż przed podaniem włącz brojlery.
Ziemniaki wyjąć z wody i dokładnie osuszyć. Frytkownicę przygotowujemy napełniając olejem arachidowym do odpowiedniego poziomu.
Rozgrzać olej do 350 stopni F. blanszować ziemniaki około 4 minut, a następnie usunąć je z oleju i ustawić je na tacy wyłożonej ręcznikiem papierowym do odsączenia. Doprowadzić temperaturę oleju do 375 stopni.Delikatnie podgrzej shortribs w bulionie. Gotuj na wolnym ogniu, aby nieco zagęścić bulion i skoncentrować smak podczas kończenia frytek.
Dodać blanszowane ziemniaki do rozgrzanego oleju i smażyć kilka minut, aż złoty kolor i według własnych upodobań.
Wyjąć z oleju i osuszyć na wyłożonej ręcznikiem papierowym tacy. Sól w razie potrzeby. Po przygotowaniu do podania wyjąć każde krótkie żebro do żaroodpornej tacy.
Wymieszać musztardę i miód, a następnie umyć wierzchy mięsa mieszaniną. Ustaw tacę pod brojlerem, około 5 cali od elementu, brązowy musztardy i glazury powierzchni krótkich żeber, o 5 protokół.
Podawać krótkie żeberka musztarda bok do góry, na stosie frytek. Łyżka podgrzanego sosu na górze upewniając się, że to niektóre z grzybów i cebuli.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.