Aksamitna jajecznica ze świeżymi ziołami
Aksamitna jajecznica ze świeżymi ziołami może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Za 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 15g białka, oraz 41g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 20 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powie, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką majeranek, tymianek, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowy i pierwotny dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Świeże Zioła I Parmezan Jajecznica, Kremowa jajecznica ze świeżymi ziołami ogrodowymi, oraz Jajecznica Pricy ' S ze świeżymi ziołami i serem dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W średniej misce ubij jajka plus 1/4 szklanki mleka lub śmietany, aż przestaną być żylaste, około 1 minuty. Na średnim ogniu rozpuść masło na dużej nieprzywierającej patelni do smażenia.
Wlej jajka na patelnię i za pomocą drewnianej łyżki lub gumowej szpatułki delikatnie wymieszaj jajka i gotuj na małym ogniu. Jajka staną się kremowe z miękkim twarogiem. Kiedy jajka prawie stracą "surowy wygląd", Wrzuć majeranek, tymianek, szalotka, parmezan oraz sól i pieprz i wymieszaj, aby się rozprowadzić. Gdy jajka nie będą już rzadkie, ale nadal bardzo kremowe i wilgotne, natychmiast polej jajka odrobiną mleka (1 lub 2 łyżeczki), aby zatrzymać gotowanie i zdejmij jajka z ognia.
Podawaj natychmiast z kawałkami cytryny jako dodatek i zieloną sałatą.
W małej misce wymieszaj musztardę i ocet. Powoli wymieszaj oliwę z oliwek, aby uzyskać emulsję. Dopraw solą i pieprzem.
Wrzuć zieloną sałatkę z winegretem i podawaj.