Ajvar (Serbski SOS Pieczony Z Czerwonej Papryki)
Ajvar (serbski pieczony sos z czerwonej papryki) może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.45 za porcję. Jedna porcja zawiera 240 kalorii, 9g białka, oraz 17g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, świeżo czosnek, grilluj na ciepło: średnio-wysoko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 106 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ajvar (Serbian Roasted Red Pepper Relish), Ajvar (pieczona czerwona papryka i bakłażan Relish), oraz Ajvar (papryka czerwona) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po jednej stronie rusztu z węglem drzewnym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Umieść paprykę na gorącej stronie grilla i gotować, aż poczernieje na całym, 10-15 protokół.
Przenieść pieprz do dużej miski, przykryć folią i odstawić, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć, o 20 protokół.
Usuń zwęgloną skórę, nasiona i rdzenie z papryki.
Podczas gdy papryka chłodzi, przekłuć skórę bakłażana widelcem na całym.
Umieść bakłażana na chłodnej stronie grilla. Przykryć i gotować, aż skóra ciemnieje i zmarszczki i bakłażan jest równomiernie miękki po naciśnięciu szczypcami, o 30 minut, obracając w połowie nawet gotowania.
Usuń bakłażan z grilla i odstawić, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć, o 10 protokół. Trim top off bakłażan i podzielić wzdłuż. Za pomocą łyżki wyjąć miąższ bakłażana; wyrzucić skórę.
Umieść pieczoną czerwoną paprykę, miąższ bakłażana i czosnek w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze. Pulse aż do mniej więcej posiekane.
Dodać olej, ocet i sól i pulsować aż włączone i papryki są drobno posiekane.
Przełożyć sos do średniego rondla. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie zużyć natychmiast lub przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.