Ajerkoniak Żurawinowy

Ajerkoniak Żurawinowy
Ajerkoniak żurawinowy wymaga około 20 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 4 i kosztuje 1,08 zł za porcję. Ten napój ma 313 kalorii, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cukier, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Boże Narodzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Żurawinowe Z Ajerkoniakiem, Babeczki Z Ajerkoniakiem Żurawinowym, oraz Sernik Żurawinowo-Ajerkoniasty.

Instrukcje

1
W małym rondlu na średnim ogniu połącz żurawinę i wodę. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż żurawina będzie papka. Wymieszać z cukrem i gałką muszkatołową; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wlać ajerkoniak do blendera wraz z mieszanką żurawinową i wymieszać, aż dobrze się zmiksuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
AjerkoniakAjerkoniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Podawać natychmiast.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn