Ahi tuńczyk Parfait z dwoma kawiorami
Ahi tuńczyk Parfait z dwoma kawiorami jest bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 498 kalorii. Na 6,78 zł / porcja, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, sos tabasco, wasabi tobiko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 45%. Podobne przepisy to Owoce i jogurt Parfait przepis (winogrona i musli Parfait), amaranth jogurt parfait-popped Amaranth parfait z owocami, oraz Korzyści zdrowotne tuńczyka: śródziemnomorska Sałatka Antipasto Tunan.
Instrukcje
Aby zrobić vinaigrette, połączyć musztardę, ocet, olej i tobiko w małej misce. Doprawić solą i pieprzem i lekko ubić.
W małej schłodzonej misce ubijamy śmietanę, aż uformują się sztywne szczyty. Rezerwa.
Napełnij dużą miskę lodem.
Umieść średnią miskę w lodzie i dodaj tuńczyka, sos Tabasco, posiekany szczypiorek i oliwę z oliwek. Doprawić solą i pieprzem do smaku i lekko wymieszać.
Spryskaj wnętrza czterech 1-do 1 1/2-calowych form pierścieniowych lub puszek z tuńczykiem z wierzchami i spodami usuniętymi za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania.
Warstwa mieszanki tuńczyka i kawiorów w formach w następujący sposób: 1/8 tuńczyka, 1/4 tobiko, 1/8 tuńczyka, 1/4 osetry. Delikatnie przyciśnij parfaits po każdej warstwie dolną częścią butelki Tabasco (idealny rozmiar) lub tylnym końcem trzepaczki. Wierzchu warstwy cienką warstwą kremu, gładka do pokrycia, i unmold krem bok do góry na białe talerze. Lub użyj butelki Tabasco, aby wypchnąć parfaity od dołu, a następnie ostrożnie podnieś je na talerz.
Każdą porcję udekorować 2 szczypiorkiem.
Skropić winegret wokół i podawać z łyżkami demitasse.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Ahi Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina.
Wystawny nos jasnej śliwki, wiśni, płatka róży, morwy i orzecha włoskiego wprowadza kuszące wino, które ustawia wypalanie kubków smakowych. Podniebienie jest warstwowe i bujne, wyrażając pofałdowane fale czerwonych owoców splecionych ze sobą przez bogate podniebienie środkowe i żywą kwasowość. 7% Cabernet Sauvignon z wulkanicznego bloku skalnego i skalistego bloku kwarcowego zostało zmieszanych, aby dodać winu głębi i struktury. Podczas gdy często opisujemy ten Merlot jako "Merlot dla miłośników kabin", the 2011 pokazuje, co sprawia, że Merlot jest tak piękny i wyjątkowy jako wino odmianowe – koncentracja, gładka, ale pełna Tekstura, finezja i ten nieuchwytny czynnik X, który ma "lusciousness."Mieszanka: 93% Merlot i 7% Cabernet Sauvignon.
A sumptuous nose of bright plum, cherry, rose petal, mulberry and walnut introduces an enticing wine that sets the taste buds firing. The palate is layered and lush, expressing undulating waves of red fruit woven together by a rich mid-palate and vibrant acidity. 7% Cabernet Sauvignon from the volcanic Rim Rock block and the rocky Quartz Hill block were blended in to add depth and structure to the wine. While we often describe this Merlot as a "Cab lover's Merlot," the 2011 demonstrates what makes Merlot so lovely and special as a varietal wine – concentration, smooth but full texture, finesse and that elusive X factor that has "lusciousness."Blend: 93% Merlot and 7% Cabernet Sauvignon.