Achiote-Krokiety Ziemniaczane
Achiote-krokiety ziemniaczane to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje 84 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 216 kalorii, 8G białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jeśli masz pastę achiote, oliwę z oliwek, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Krokiety Ziemniaczane, Krokiety Ziemniaczane, oraz Krokiety Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Włóż ziemniaki do ciężkiego średniego garnka i przykryj zimną wodą. Wymieszać sól i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż bardzo miękkie, o 30 protokół.
Podczas gdy ziemniaki na wolnym ogniu, podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodaj pastę achiote lub wędzoną paprykę, jeśli używasz, dobrze wymieszać, aż do połączenia, i usunąć z ognia. Odstawić.
Odcedzić ziemniaki, ostudzić, aż będą w stanie obsłużyć i obrać. Rozgnieść je w dużej misce widelcem lub masher ziemniaków.
Dodać ser mozzarella i mieszankę cebuli i mieszać do połączenia. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podzielić mieszaninę na 8 kulek i spłaszczyć je na 3-calowe paszteciki.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca. Krokiety smażyć w 2 partiach, obracając raz, aż uformuje się skórka.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Ostrożnie przełożyć krokiety na talerz. Wierzch z rukolą i skropić pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek. Wycisnąć sok z limonki na wierzchu i posypać solą i pieprzem.