A na szczęście: ciastka z groszku z ziołami i słodkimi ziemniakami
A na szczęście: ciastka z groszku z ziołami i słodkimi ziemniakami to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 51 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1309 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać granat yam, boczek, papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 godzin i 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj a na szczęście: creamed Collard greens, Smoky Black-Eyed Pea Bacon Hummus {powodzenia w Nowym Roku!}, oraz Black Eyed Peas & Collard Greens dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać black-Eyed peas do dużej miski do mieszania, wymieszać szczyptę sody oczyszczonej i przykryć ciepłą wodą o dwa cale. Groszek moczyć od 12 do 18 godzin, następnie odcedzić, dobrze spłukać i zagotować w dużym garnku do miękkości-około 1 godziny.
Odcedzić je jeszcze raz i odstawić na bok.Wrzucić słodkie ziemniaki z olejem i smażyć w 425 F przez 45 minut, do miękkości. Obróć się raz czy dwa.Podczas gotowania grochu i ziemniaki pieczone, stopić 2 łyżki tłuszczu boczku w żeliwnej patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i smażyć, aż będzie przezroczysta i pachnąca - 3 do 5 minut. Wymieszaj zieleninę i kontynuuj gotowanie do miękkości-około 8 minut.
Połączyć groch, collards i cebula z proszku maranta, papryka, cayenne i sól w robocie kuchennym i proces, aż tworzą jednolity zacieru. Złożyć w pieczonych słodkich ziemniaków.Weź zacieru ręcznie i uformować go w 6 pasztecików o średnicy 4 cali i grubości 1/2 cala. Zawiń je w boczek.Roztopić pozostałe 2 łyżki tłuszczu boczku na żeliwnej patelni. Smaż paszteciki w partiach, około 5 minut z każdej strony.
Podawać na gorąco z dobrym sosem, sosem lub majonezem.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować jest Bully Hill Vineyards Dry Riesling. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Bully Hill Vineyards Dry Riesling