Żeberka duszone w winie z pasternakiem, marchewką i karczochami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych żeberek z pasternakiem, marchewką i karczochami. Ten przepis służy 12. Na 5,01 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 822 kalorii, 30g białka, oraz 62 g tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka rozmarynu, żeberka wołowe, łodygi selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Spróbuj Duszone Żeberka Z Pasternakiem I Perłową Cebulą, Duszone Żeberka Z Marchewką, oraz Czerwone Wino Duszone Żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Cut 3-in. długości od smukłych końców marchwi, pasternaku i selera. Połów je wzdłuż, a następnie połów ponownie, jeśli są duże; powinieneś mieć od 12 do 14 patyków każdego warzywa.
Dodać paluszki warzywne i gotować, często mieszając, aż złoty, 5 do 6 protokół. Łyżka do 8-in. plac patelni i posypać trochę posiekaną natką pietruszki, sól, i pieprz. Przykryć szczelnie folią; schłodzić do pieczenia (do 1 dnia).
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Wlać wino, pomidory, 1/3 szklanki pietruszki i 3/4 łyżeczki. każda sól i pieprz do pustego garnka. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zalać żebra. Obróć żebra w płynie, aby pokryć. Roztrzepać ząbki czosnku i rozmaryn na wierzchu. Przykryć szczelnie folią 2 arkusze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
(mequite, Hikora Lub Olcha)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
11
Dusić mieszankę żeber w piekarniku, obracając mięso co godzinę, aż mięso będzie prawie przetargu widłowego, o 2 1/4 godziny. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
12
W międzyczasie napełnij średnią miskę wodą i dodaj sok z cytryny. Przyciąć łodygi, zewnętrzne liście, i końcówki z karczochów, pozostawiając tylko przetargu żółto-zielone liście, i wykończenia podstawy do neaten; upuść każdy do wody cytrynowej natychmiast po przycięciu, aby zapobiec brązowieniu (przechowywać w wodzie do 2 godzin).
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
13
Karczochy odsączyć i wcisnąć do płynu wokół żeber; przykryć szczelnie. Gotuj mieszankę żeber i patelnię z pałeczkami warzywnymi, aż składniki będą bardzo miękkie, 25 do 30 minut.
Włożyć duży talerz do piekarnika do ogrzania. Odrzuć rozmaryn wynika z patelni. Jeśli mieszanina jest bardzo soczysta, przenieść żeberka i karczochy do dużej miski i przykryć; ustawić patelnię nad 2 palnikami na dużym ogniu i gotować, często mieszając, aż większość cieczy odparuje, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Winegret Z Wermutu
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
15
Łyżka pokrojonych w kostkę warzyw i soków z patelni na talerz. Ułóż żeberka, karczochy i pałeczki warzywne na wierzchu.
Posypać posiekaną natką pietruszki i udekorować gałązkami pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
17
Podawać z chrzanowym sosem buraczanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
18
* Poproś rzeźnika, aby pokroić krótkie żeberka na dwanaście 4-w.- długie kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo Zmielone
19
Zrób do przodu: wykonaj krok 5, a następnie schłodzić i schłodzić hermetycznie 1 dzień. Odcedzić tłuszcz z soków i wyrzucić, a następnie podgrzać mieszaninę żeber, przykrytą, w piekarniku 375 przez 45 minut; kontynuować Krok 6, dodając około 1 szklanki wody, jeśli patelnia ma mało soków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.