Śniadaniowy Pralinowy Pudding Chlebowy
Pudding śniadaniowy z pralinami chlebowymi może być właśnie wegetariańskim przepisem na lakto ovo, którego szukałeś. Za 1,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 377 kalorii, 11 g białka i 23 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 osobom. Niewiele osób robiło ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką śmietankę pół na pół, masło, ekstrakt waniliowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Świetnie sprawdza się jako dość tani deser. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 28%. Wynik ten jest raczej zły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także śniadaniowy pudding z pralinami, pralinowy pudding chlebowy i pekanowy pralinowy pudding chlebowy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj pierwsze osiem składników, aż się połączą. Wmieszać chleb.
Przenieś do natłuszczonej formy o wymiarach 13 x 9 cali. naczynie do pieczenia.
Posypać orzechami pekan i brązowym cukrem; posmarować masłem. Przechowywać w lodówce, pod przykryciem, przez kilka godzin lub przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 350°.
Wyjmij budyń chlebowy z lodówki; odkryć i odstawić do nagrzania piekarnika.
Piec 40-50 minut lub do momentu, aż ciasto będzie napęczniałe i złociste, a nóż włożony blisko środka będzie czysty.
Polecane wino: Madera, Pedro Ximenez
Madeiran i Pedro Ximénez to moje ulubione dania na pudding chlebowy. Słodki, orzechowy smak Pedro Ximéneza z nutami fig i karmelu doskonale komponuje się z puddingiem chlebowym. Madera to kolejna opcja – można nawet znaleźć przepisy wykorzystujące maderę w puddingu chlebowym! Wagner Vineyards Riesling Ice z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 31 dolarów za butelkę.
![Wagner Winnice Riesling Ice]()
Wagner Winnice Riesling Ice
Delikatnie naciskając zamrożone winogrona, wydobywamy tylko sok, pozostawiając wodę w postaci lodu. Rezultatem jest luksusowe, pełne wino deserowe. Aromatyczny i pikantny, każdy łyk eksplodował żywą owocowością i pozostawiał żywy, długotrwały finisz.