Zdrowsze kulki ciasta
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Healthier Cake Balls. Ten przepis jest na 36 osób i kosztuje 20 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 127 kalorii , 1 g białka i 4 g tłuszczu . 6 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis z Allrecipes wymaga naturalnej mieszanki do ciasta, ekstraktu waniliowego, mleka i naturalnego tłuszczu. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Zdrowsze ciasteczko z mini M&Ms , Zdrowsze bangers i puree ziemniaczane oraz Zdrowsze muffinki ze słodkich ziemniaków z cynamonem i chrupiącym cynamonem .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko natłuść i posyp mąką foremkę do ciasta o wymiarach 9x13 cali lub dwie okrągłe foremki o średnicy 8 cali.
Włóż mieszankę do ciasta do dużej miski.
Dodaj jajka, mleko i ekstrakt waniliowy i ubijaj mikserem elektrycznym na niskich obrotach przez 1 minutę. Zwiększ prędkość do średnio-wysokiej i ubijaj przez kolejne 2 minuty, w razie potrzeby skrobiąc boki miski.
Przełóż ciasto do formy na ciasto.
Piecz w rozgrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek ciasta będzie czysta; 40 do 50 minut w przypadku formy o wymiarach 9x13 cali lub 25 do 35 minut w przypadku formy o średnicy 8 cali. Pozostaw ciasto do ostygnięcia na 10 minut.
Rozkrusz ciasto, gdy jest ciepłe, do dużej miski. Wymieszaj z lukrem, aż dobrze się połączy.
Rozpuść posiekaną czekoladę i smalec w szklanej misce w kuchence mikrofalowej, na średnim ogniu, aż do roztopienia, około 1 minuty. Alternatywnie, rozpuść posiekaną czekoladę i smalec w metalowej misce nad garnkiem z gotującą się wodą, mieszając od czasu do czasu, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Uformuj kulki z mieszanki czekoladowego ciasta za pomocą łyżki do wydrążania kulek z melona lub małej łyżki. Zanurz kulki w ciepłej mieszance czekoladowej, używając wykałaczki lub widelca, aby je przytrzymać.
Położyć na papierze woskowanym do ostygnięcia.