Grillowany stek i sałatka ziemniaczana

Grillowany stek i sałatka ziemniaczana
Grillowany stek i sałatka ziemniaczana może być tylko przystawka szukasz. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 393 kalorie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz warzywa dla niemowląt, cebulę, młode ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowany stek i sałatka ziemniaczana, Grillowany stek z sałatką ziemniaczaną Mustandy, oraz Kolacja: pieczona Poblano - Sałatka ziemniaczana z grillowanym stekiem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Stek obustronnie polać 1 łyżką oliwy z oliwek i octem balsamicznym. Rub 1 łyżeczka pieprzu i pół rozmarynu na obu stronach; odstawić około 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RozmarynRozmaryn
PieprzPieprz
StekStek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Ziemniaki wrzucić z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i rozmarynem, dodać sól morską i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RozmarynRozmaryn
ZiemniakZiemniak
4
Rozprowadzić w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Piec w 400 przez 20 do 25 minut lub do złotego koloru, mieszając od czasu do czasu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Grill papryka i cebula, odkryte, na średnim ogniu, 3 do 4 minut z każdej strony. Doprawić stek z obu stron solą morską. Stek z grilla, odsłonięty, na średnim ogniu 4 do 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sól MorskaSól Morska
CebulaCebula
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Usuń z najgorętszej części grilla, i gotować, pokryte, Inny 4 do 5 minut lub aż temperatura rejestruje 130 dla średnio rzadkie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Wyjąć stek z grilla; przykryć luźno folią i odstawić na 5 do 10 minut przed krojeniem. (Mięso będzie nadal gotować.)
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Pokroić stek na 1/2-calowe plastry, i wrzucić ziemniaki, grillowane warzywa, baby greens, kolendra, i musztarda Vinaigrette. Podziel równomiernie na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Baby GreensMieszane Baby Greens
VinaigretteVinaigrette
WarzywaWarzywa
KolendraKolendra
MusztardaMusztarda
ZiemniakZiemniak
StekStek
10
Podawać na ciepło.

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Flora Springs Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn