Wegetariański Haggis
Jeśli masz około 1 godziny i 20 minut do spędzenia w kuchni, Wegetariański Haggis może być niesamowitym przepisem na danie bezglutenowe, bezmleczne i laktoowowegetariańskie, którego warto spróbować. Jedna porcja zawiera 175 kalorii , 8 g białka i 7 g tłuszczu . Za 54 centy za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 10 osób. 499 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką mieloną paprykę cayenne, marchewkę, mielone orzeszki ziemne i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wielu osobom bardzo spodobał się ten dodatek. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 41% . Wypróbuj Wegetariański Haggis , Wegetariańskie Muszle Faszerowane iKurczak i Wegetariańskie Tamales Z Sosem Red Mole, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej olej roślinny w rondlu na średnim ogniu i smaż cebulę przez 5 minut, aż zmięknie.
Dodaj marchewkę i pieczarki i gotuj przez 5 minut. Dodaj bulion, soczewicę, fasolę, orzeszki ziemne, orzechy laskowe, sos sojowy i sok z cytryny. Dopraw tymiankiem, rozmarynem, pieprzem cayenne i mieszanką przypraw. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do niskiego i gotuj przez 10 minut. Dodaj płatki owsiane, przykryj i gotuj przez 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko natłuść blachę do pieczenia o wymiarach 5x9 cali.
Wymieszaj jajko w rondlu.
Przełóż mieszankę do przygotowanej formy do pieczenia.
Piec przez 30 minut, aż ciasto będzie twarde.