Wegetariański Haggis

Wegetariański Haggis
Jeśli masz około 1 godziny i 20 minut do spędzenia w kuchni, Wegetariański Haggis może być niesamowitym przepisem na danie bezglutenowe, bezmleczne i laktoowowegetariańskie, którego warto spróbować. Jedna porcja zawiera 175 kalorii , 8 g białka i 7 g tłuszczu . Za 54 centy za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 10 osób. 499 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką mieloną paprykę cayenne, marchewkę, mielone orzeszki ziemne i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wielu osobom bardzo spodobał się ten dodatek. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 41% . Wypróbuj Wegetariański Haggis , Wegetariańskie Muszle Faszerowane iKurczak i Wegetariańskie Tamales Z Sosem Red Mole, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Rozgrzej olej roślinny w rondlu na średnim ogniu i smaż cebulę przez 5 minut, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1 1/3 Szklanki Ciętych Płatków Owsianych1 1/3 Szklanki Ciętych Płatków Owsianych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Dodaj marchewkę i pieczarki i gotuj przez 5 minut. Dodaj bulion, soczewicę, fasolę, orzeszki ziemne, orzechy laskowe, sos sojowy i sok z cytryny. Dopraw tymiankiem, rozmarynem, pieprzem cayenne i mieszanką przypraw. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do niskiego i gotuj przez 10 minut. Dodaj płatki owsiane, przykryj i gotuj przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia GoyaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Goya
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Mieszana PrzyprawaMieszana Przyprawa
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
SoczewicaSoczewica
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
3
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko natłuść blachę do pieczenia o wymiarach 5x9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
4
Wymieszaj jajko w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
5
Przełóż mieszankę do przygotowanej formy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
6
Piec przez 30 minut, aż ciasto będzie twarde.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn