Steki z antrykotu duszone z pieczarkami i cebulą oraz sosem porter

Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Rump Steaks Braised with Mushrooms and Onions and Porter Sauce. Ten przepis daje 6 porcji z 652 kaloriami , 57 g białka i 33 g tłuszczu każda. Za 5,31 USD za porcję ten przepis pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką porter, olej z pestek winogron, melasę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 40 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 72% , to danie jest solidne. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach na steki z polędwicy wołowej z podsmażanymi pieczarkami i winegretem z czerwonego wina , dziki ryż z boczkiem, pieczarkami i zieloną cebulką oraz steki nacierane papryką i kolendrą z salsą pomarańczowo-kolendrową .
Instrukcje
Dopraw steki z obu stron solą i pieprzem.
Rozgrzej 1/8 szklanki oleju rzepakowego w dużej patelni do smażenia na średnio-wysokim ogniu. Obtocz steki w mące i potrząśnij, aby usunąć nadmiar. Obsmaż steki z obu stron, wyjmij z patelni i odłóż na półmisek.
Dodaj pozostałą 1/8 szklanki oleju rzepakowego do tej samej patelni i smaż cebulę i pieczarki, aż cebula stanie się przezroczysta, około 3 do 5 minut.
Dodaj bulion z kurczaka lub wołowiny, piwo porter, melasę, tymianek, ostry sos i liście laurowe do mieszanki cebuli/grzybów. Zmniejsz ogień do małego i włóż steki z powrotem do patelni. Gotuj pod przykryciem przez co najmniej 2 godziny. Steki z polędwicy są twardym mięsem i wymagają powolnego gotowania (duszenia). Możesz przełożyć składniki do wolnowaru w celu przeprowadzenia tego procesu. Gdy steki będą miękkie po nakłuciu widelcem, przełóż je na półmisek w ciepłe miejsce. Płyn w patelni powinien w dużym stopniu odparować, wzmacniając smak. W razie potrzeby zwiększ ogień, aby zredukować i zagęścić sos.
Dodaj masło i śmietanę lub kwaśną śmietanę, aby dokończyć sos, po czym polej steki sosem.
Udekoruj świeżym posiekanym szczypiorkiem.