Steki z antrykotu duszone z pieczarkami i cebulą oraz sosem porter

Steki z antrykotu duszone z pieczarkami i cebulą oraz sosem porter
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Rump Steaks Braised with Mushrooms and Onions and Porter Sauce. Ten przepis daje 6 porcji z 652 kaloriami , 57 g białka i 33 g tłuszczu każda. Za 5,31 USD za porcję ten przepis pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką porter, olej z pestek winogron, melasę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 40 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 72% , to danie jest solidne. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach na steki z polędwicy wołowej z podsmażanymi pieczarkami i winegretem z czerwonego wina , dziki ryż z boczkiem, pieczarkami i zieloną cebulką oraz steki nacierane papryką i kolendrą z salsą pomarańczowo-kolendrową .

Instrukcje

1
Dopraw steki z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(rodzaj Grzybów Do Wyboru)(rodzaj Grzybów Do Wyboru)
8 Uncji Portera (ciemnego Piwa)8 Uncji Portera (ciemnego Piwa)
2
Rozgrzej 1/8 szklanki oleju rzepakowego w dużej patelni do smażenia na średnio-wysokim ogniu. Obtocz steki w mące i potrząśnij, aby usunąć nadmiar. Obsmaż steki z obu stron, wyjmij z patelni i odłóż na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porter (ciemne Piwo)Porter (ciemne Piwo)
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj pozostałą 1/8 szklanki oleju rzepakowego do tej samej patelni i smaż cebulę i pieczarki, aż cebula stanie się przezroczysta, około 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj bulion z kurczaka lub wołowiny, piwo porter, melasę, tymianek, ostry sos i liście laurowe do mieszanki cebuli/grzybów. Zmniejsz ogień do małego i włóż steki z powrotem do patelni. Gotuj pod przykryciem przez co najmniej 2 godziny. Steki z polędwicy są twardym mięsem i wymagają powolnego gotowania (duszenia). Możesz przełożyć składniki do wolnowaru w celu przeprowadzenia tego procesu. Gdy steki będą miękkie po nakłuciu widelcem, przełóż je na półmisek w ciepłe miejsce. Płyn w patelni powinien w dużym stopniu odparować, wzmacniając smak. W razie potrzeby zwiększ ogień, aby zredukować i zagęścić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z PolędwicyStek Z Polędwicy
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
PorterPorter
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodaj masło i śmietanę lub kwaśną śmietanę, aby dokończyć sos, po czym polej steki sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Udekoruj świeżym posiekanym szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn