Sałatka z fasolki szparagowej z prażonymi migdałami

Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj sałatkę z fasolki szparagowej z prażonymi migdałami. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda z 96 kaloriami , 3 g białka i 6 g tłuszczu . Za 68 centów za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 25 minut . 2 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga migdałów, octu balsamicznego, fasolki szparagowej i oliwy z oliwek. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i laktoowowegetariańską . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 86% . Ta ocena jest niesamowita. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zerknij na podobne przepisy: Sałatka z fasolką szparagową , migdałami, Sałatka z rukoli i gruszką z prażonymi orzechami włoskimi orazSałatka z tofu, dynią i prażonymi orzechami laskowymi .
Instrukcje
Umieść fasolę w dużym rondlu i zalej wodą. Gotuj fasolę, aż będzie miękka, ale nadal jasnozielona, około 15 minut.
Natychmiast przełóż fasolę do kąpieli wodnej z lodem, aby ją ostudzić.
Umieść fasolę w dużej misce. Wymieszaj z octem balsamicznym, dodaj oliwę z oliwek.
Umieść migdały w ciężkiej patelni na małym ogniu; smaż, aż będą złote. Wrzuć migdały do sałatki z zielonej fasolki.
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone.