Owoce morza Fettuccine Alfredo

Owoce morza Fettuccine Alfredo
Fettuccine Alfredo z owocami morza może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja zawiera 959 kalorii, 38 g białka i 67 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 osobom i kosztuje 3,95 USD za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka szalotki, fettuccine, pietruszki i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Fettuccine z owoców morza, Fettuccine z owoców morza i Fettuccine Alfredo.

Instrukcje

1
Ugotuj fettuccine zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni smaż krewetki i przegrzebki na 1 łyżce oleju przez 3-5 minut lub do momentu, aż krewetki staną się różowe, a przegrzebki staną się nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Wyjmij i trzymaj w cieple.
3
Na tej samej patelni na pozostałym oleju podsmaż szalotkę do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Zalać bulionem i winem. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 6-8 minut lub do momentu, aż większość płynu odparuje. Wymieszaj śmietanę; gotować bez przykrycia na średnim ogniu przez 5 minut lub do momentu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Odcedź fettuccinę; wymieszać z sosem śmietanowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
FettuccineFettuccine
6
Dodaj krewetki, przegrzebki i ser; wrzucić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
7
Posypać pomidorem i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala

Polecane wino: Pinot Grigio, Unoaked Chardonnay

Fettuccine Alfredo świetnie komponuje się z Pinot Grigio i Unoaked Chardonnay. Kremowe, serowe i maślane dania z alfredo można pięknie łączyć z niebekniętym chardonnay lub pinot grigio. Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia18
Magazyn