Kalafior z sosem grzybowo-migdałowym

Kalafior z sosem grzybowo-migdałowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj Kalafior z Sosem Grzybowo-Migdałowym. Ten przepis jest dla 8 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 183 kalorie , 5 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Za 1,09 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup skrobię kukurydzianą, granulat bulionu z kurczaka, kalafior i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 46% . Podobne przepisy to Naleśniki z ciemną czekoladą migdałową z sosem z ciemnej czekolady , Sos Zhoug (znany również jako Sos Schug) – Pikantny bliskowschodni sos kolendrowy i Pieczony kalafior z sosem tahini .

Instrukcje

1
W rondlu z dodatkiem 2,5 cm wody gotuj na parze cały kalafior, aż będzie miękki, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Tymczasem na patelni podsmaż pieczarki, migdały i cebulę na maśle, aż pieczarki będą miękkie. Rozpuść bulion w 3/4 szklanki wody; dodaj do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Wymieszaj mąkę kukurydzianą z pozostałą wodą do uzyskania gładkiej konsystencji; dodaj do patelni. Doprowadź do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia i powstania bąbelków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczka Półsłodkiej CzekoladyTabliczka Półsłodkiej Czekolady
4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Umieść kalafior w dużej misce i polej sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn