Kalafior z sosem grzybowo-migdałowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj Kalafior z Sosem Grzybowo-Migdałowym. Ten przepis jest dla 8 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 183 kalorie , 5 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Za 1,09 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup skrobię kukurydzianą, granulat bulionu z kurczaka, kalafior i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 46% . Podobne przepisy to Naleśniki z ciemną czekoladą migdałową z sosem z ciemnej czekolady , Sos Zhoug (znany również jako Sos Schug) – Pikantny bliskowschodni sos kolendrowy i Pieczony kalafior z sosem tahini .
Instrukcje
W rondlu z dodatkiem 2,5 cm wody gotuj na parze cały kalafior, aż będzie miękki, około 10 minut.
Tymczasem na patelni podsmaż pieczarki, migdały i cebulę na maśle, aż pieczarki będą miękkie. Rozpuść bulion w 3/4 szklanki wody; dodaj do patelni.
Wymieszaj mąkę kukurydzianą z pozostałą wodą do uzyskania gładkiej konsystencji; dodaj do patelni. Doprowadź do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia i powstania bąbelków.
Umieść kalafior w dużej misce i polej sosem.