Fasolka pieczona z klonem i imbirem

Fasolka pieczona z klonem i imbirem
Fasolka pieczona z klonem i imbirem to bezglutenowy i bezmleczny dodatek. Jedna porcja zawiera 304 kalorie , 6 g białka i 10 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 10 osób. Za 1,03 USD za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz melasę, prawdziwy syrop klonowy, fasolę Great Northern i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Allrecipes ma 14 fanów. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 19 godzin . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 57% , co jest solidne. Bekon klonowo-imbirowy , ciasto brzoskwiniowe do góry nogami z sosem klonowym z dodatkiem imbiru ihalibut glazurowany sojowo-imbirowym z pikantnym sosem brzoskwiniowym z imbirem są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Namocz suszone fasole w dużym garnku z wodą przez noc, a następnie odcedź. Napełnij garnek wodą i doprowadź do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu, aż fasola będzie miękka, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Podczas gotowania fasoli wymieszaj syrop klonowy, melasę, brązowy cukier, imbir, proszek musztardowy, sól, pieprz i wodę. Odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Kapusta Włoska Drobno PokrojonaKapusta Włoska Drobno Pokrojona
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Kotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 CaliKotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 Cali
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)
Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)
3
Umieść cząstki cebuli na dnie garnka o pojemności 3 litrów lub większego.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
4
Połóż kostki solonej wieprzowiny na cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Odcedź fasolę i przełóż ją do wolnowaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
6
Wlać mieszankę syropu klonowego na fasolę. Jeśli płynu jest za mało, aby zakryć fasolę, dodać odrobinę gorącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)
7
Przykryj i gotuj na ustawieniu Low przez 10 do 12 godzin lub gotuj na ustawieniu High przez 5 do 6 godzin. Jeśli gotujesz fasolę na ustawieniu High, będziesz chciał od czasu do czasu sprawdzić, czy nie potrzebuje trochę więcej wody. Jeśli fasola jest zbyt soczysta, jak na twój gust, zostaw pokrywkę otwartą na ostatnie 30 minut, aby odparować część płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)
TrudnośćEkspert
Gotowe W19 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn