Fasolka pieczona z klonem i imbirem
Fasolka pieczona z klonem i imbirem to bezglutenowy i bezmleczny dodatek. Jedna porcja zawiera 304 kalorie , 6 g białka i 10 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 10 osób. Za 1,03 USD za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz melasę, prawdziwy syrop klonowy, fasolę Great Northern i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Allrecipes ma 14 fanów. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 19 godzin . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 57% , co jest solidne. Bekon klonowo-imbirowy , ciasto brzoskwiniowe do góry nogami z sosem klonowym z dodatkiem imbiru ihalibut glazurowany sojowo-imbirowym z pikantnym sosem brzoskwiniowym z imbirem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Namocz suszone fasole w dużym garnku z wodą przez noc, a następnie odcedź. Napełnij garnek wodą i doprowadź do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu, aż fasola będzie miękka, około 1 godziny.
Podczas gotowania fasoli wymieszaj syrop klonowy, melasę, brązowy cukier, imbir, proszek musztardowy, sól, pieprz i wodę. Odstaw.
Umieść cząstki cebuli na dnie garnka o pojemności 3 litrów lub większego.
Połóż kostki solonej wieprzowiny na cebuli.
Odcedź fasolę i przełóż ją do wolnowaru.
Wlać mieszankę syropu klonowego na fasolę. Jeśli płynu jest za mało, aby zakryć fasolę, dodać odrobinę gorącej wody.
Przykryj i gotuj na ustawieniu Low przez 10 do 12 godzin lub gotuj na ustawieniu High przez 5 do 6 godzin. Jeśli gotujesz fasolę na ustawieniu High, będziesz chciał od czasu do czasu sprawdzić, czy nie potrzebuje trochę więcej wody. Jeśli fasola jest zbyt soczysta, jak na twój gust, zostaw pokrywkę otwartą na ostatnie 30 minut, aby odparować część płynu.