Enchiladas z wołowiną i serem

Enchiladas z wołowiną i serem
Na przygotowanie treściwych enchiladas z wołowiną i serem potrzeba około 50 minut od początku do końca. Ten przepis na wegetariańskie lacto ovo jest przeznaczony dla 7 osób i kosztuje 1,04 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 456 kalorii , 13 g białka i 25 g tłuszczu . Świetnie sprawdza się jako danie główne w stylu meksykańskim. Jest on przygotowywany przez Taste of Home. 13 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup ser cheddar, cebulę, sos enchilada i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 52% . Ta ocena jest dobra. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Enchiladas Verdes (zielone enchilady) , Serdeczna zupa z wołowiną i grzybami oraz Serdeczny, zdrowy gulasz wołowy .

Instrukcje

1
W dużym rondlu gotuj wołowinę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso nie będzie już różowe; odcedź. Wymieszaj z fasolą, 2/3 szklanki sosu enchilada i 2 łyżkami salsy; odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Na małej patelni rozgrzej 1/4 cala oleju. Zanurz każdą tortillę w gorącym oleju na 3 sekundy z każdej strony lub tylko do momentu, aż zmięknie; odsącz na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Na wierzch każdej tortilli połóż 2/3 szklanki mieszanki wołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Zwiń i ułóż łączeniem do dołu w naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 na 7 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
5
Skropić resztą sosu enchilada i salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
6
Posyp serem i oliwkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
7
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 20–25 minut lub do momentu, aż ciasto zacznie bulgotać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia6
Magazyn