Enchiladas z indykiem w stylu klubowym
Enchiladas z indykiem w stylu klubowym mogą być właśnie tym bezglutenowym przepisem, którego szukałeś. Za 2,56 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 817 kalorii , 38 g białka i 49 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, mleka, sałaty i tortilli kukurydzianych. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 56% , co jest solidne. Podobne przepisy to Enchiladas Verdes (zielone enchiladas) , Enchiladas z indykiem i Autentyczne enchiladas z kurczakiem .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż boczek, czerwoną paprykę i cebulę, aż boczek będzie chrupiący, a warzywa miękkie; odcedź. Lekko ostudź.
W dużej misce wymieszaj indyka, mieszankę boczku, 1 szklankę sera, sól i pieprz.
Na środek każdej tortilli połóż 1/2 szklanki mieszanki z indykiem.
Zwiń i umieść szwem do dołu w natłuszczonym naczyniu do pieczenia o wymiarach 33 x 23 cm. W małej misce wymieszaj sos Alfredo z mlekiem; polej wierzch.
Przykryj i piecz w temperaturze 175°C przez 25 minut. Zdejmij pokrywkę i posyp pozostałym serem.
Piecz przez kolejne 5–10 minut lub do momentu roztopienia się sera.
Udekoruj sałatą i pomidorami.