Dżem słodko-kwaśny – nie tylko do kurczaka

Dżem słodko-kwaśny – nie tylko do kurczaka
Dżem słodko-kwaśny - nie tylko do kurczaka może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przypraw. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i laktoowowegetariański przepis ma 78 kalorii , 0 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Za 13 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 90 osób. 70 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cukru, papryczki habanero, brązowego cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złym wynikiem (ale nadal możliwym do poprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Słodkie i pikantne ciasteczka z dżemem jagodowym i melasą (również bezglutenowe!) , Just Another Tiramisu i Pikantne burgery z czarnej fasoli BBQ Just Julie .

Instrukcje

1
Załóż gumowe rękawiczki i unikaj dotykania oczu i twarzy, a następnie usuń pestki z papryczki habanero i posiekaj ją.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I PierścieniamiSterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego
2
Włóż papryczkę habanero, morele, szalotkę, zieloną i czerwoną paprykę, ananasa, pomidorki koktajlowe, czosnek, kolendrę, kmin rzymski i sok z limonki do dużego garnka i podgrzewaj na średnim ogniu, dodając pektynę i mieszając, aż się rozpuści. Doprowadź mieszaninę do wrzenia, a następnie dodaj biały i brązowy cukier, mieszając do całkowitego rozpuszczenia. Doprowadź dżem ponownie do wrzenia, dodaj masło, aby zmniejszyć pienienie, i gotuj na dużym ogniu przez 2 do 3 minut, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki Pokrojonej W Cienkie Paski1 Szklanka Szalotki Pokrojonej W Cienkie Paski
Szalotki Pokrojone W Cienkie PaskiSzalotki Pokrojone W Cienkie Paski
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Batoniki Heath (każdy), PokruszoneBatoniki Heath (każdy), Pokruszone
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
PektynaPektyna
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Wyłącz ogień, zbierz pianę, która utworzy się na dżemie i usuń ją. Przełóż dżem do wysterylizowanych słoików i zamknij każdy wysterylizowaną pokrywką i pierścieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
4
Gotuj napełnione słoiki w kąpieli wodnej przez 10 minut, następnie wyjmij je i odstaw do góry dnem na ściereczce na około 5 minut. Odwróć je prawą stroną do góry i pozwól im się zamknąć (nasłuchuj trzasku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
5
Pozostawić słoiki do całkowitego ostygnięcia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje90
Ocena Zdrowia0
Magazyn