Ciasto czekoladowo-orzechowe
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Dark Chocolate Pecan Cake. Ten przepis jest dla 2 osób. Za 1,15 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 43 g tłuszczu i łącznie 718 kalorii . 14 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Udaj się do sklepu i kup wodę, brązowy cukier, sodę oczyszczoną i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 36% . Ta ocena jest raczej słaba. Wypróbuj Almond Dark Chocolate Pancakes with Dark Chocolate sauce , Rosemary Olive Oil Cake With Dark Chocolate i Chocoholic's Deep Dark Dream Chiffon Cake, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Wyłóż formę do pieczenia chleba o wymiarach 5-3/4 cala x 3 cale x 2 cale papierem pergaminowym; posmaruj sprayem do pieczenia. W małym rondelku rozpuść masło; wymieszaj z brązowym cukrem i śmietanką. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Wlać do przygotowanej formy. Posypać orzechami pekan. Przykryć i schłodzić.
W małej misce ubij tłuszcz i cukier, aż będą lekkie i puszyste. Wbij jajko i wanilię.
Wymieszaj mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól; dodawaj do kremowej mieszanki na przemian z wodą. Ubijaj tylko do połączenia.
Piec w temperaturze 325° przez 25-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Całkowicie ostudzić w foremce.
W małej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj cukier puder i wanilię; ubijaj, aż powstanie sztywna piana.
Wyjmij ciasto z formy i przekrój je na dwie poziome warstwy.
Połóż dolną warstwę ciasta na talerzu, orzechami do góry.
Posmaruj połową nadzienia. Przykryj pozostałą warstwą i nadzieniem.