Ciasteczka w kubeczkach czekoladowo-miętowych
Przepis na Czekoladowo-miętowe babeczki z ciasteczkami można przygotować w około 55 minut . Ten przepis jest dla 48 osób i kosztuje 28 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 76 kalorii , 1 g białka i 4 g tłuszczu . Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką ekstrakt z mięty pieprzowej, pastę z barwnikiem spożywczym, sól i kilka innych składników, możesz go zrobić. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ultimate "Surprise" Oreo N' Chocolate Chip Cookie Fudge Brownie Cups ,Double Chocolate Ice Cream With Peanut Butter Cups iHome Made Ghirardelli Chocolate Peanut Butter Cups .
Instrukcje
W dużej misce ubij masło i cukier, aż będą lekkie i puszyste. Wbij jajko i ekstrakt.
Wymieszaj mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól; stopniowo dodawaj do masy kremowej i dokładnie wymieszaj.
Uformuj kulki o średnicy 2,5 cm i umieść je w wyłożonych papierem foremkach na muffiny.
Piec w temperaturze 350° przez 8–10 minut lub do momentu, aż ciasto będzie gotowe.
Wyjąć na kratkę. Ostudzić całkowicie.
Umieść kawałki czekolady w małej misce. W małym rondelku doprowadź śmietanę do wrzenia.
Wlać na czekoladę; ubić do uzyskania gładkiej konsystencji. Ostudzić do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu. Schłodzić, aż ganache osiągnie konsystencję nadającą się do wyciskania, około 20 minut. Wycisnąć na ciasteczka.
W misce nadającej się do mikrofalówki rozpuść białe chipsy do pieczenia na 50% mocy przez 1 minutę; mieszaj, aż będą gładkie. Zabarw barwnikiem spożywczym, jeśli chcesz. Wyciśnij na wierzch.