Pieczony Cały Kalafior
Pieczony cały kalafior może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 137 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka oregano, parmezanu, przyprawionej bułki tartej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest dobre. Spróbuj Pieczony Kalafior, Pieczony Kalafior Z Szynką, oraz Kalafior Pieczony Ziti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyczyść kalafior i obetnij liście i wszelkie brązowe plamy.
Umieść całą główkę kalafiora w koszu na parowiec, umieść kosz w dużym garnku i dodaj jeden cal wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować przez około 20 minut lub do miękkości.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). W średniej misce wymieszać bułkę tartą, parmezan, roztopioną margarynę. Doprawić czosnkiem w proszku, solą, płatkami czerwonej papryki i oregano i dobrze wymieszać.
Umieść główkę kalafiora w naczyniu do pieczenia i pokryj mieszaniną bułki tartej.
Piec około 10 do 15 minut w nagrzanym piekarniku, lub do złotego koloru.