Krewetki i kasza cytrynowo-czosnkowa

Krewetki i kasza cytrynowo-czosnkowa
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Krewetki cytrynowo-czosnkowe i kasza może być wybitny przepis, aby spróbować. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 350 kalorii, 34g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 7 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Mieszanka pietruszki, masło, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%. Spróbuj Cytryna Czosnek Krewetki & Kasza, Cytryna czosnek krewetki i kasza, oraz Krewetki i kasza cytrynowo-czosnkowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 3 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu na dużym ogniu, przykryte. Odkrywamy i powoli ubijamy kaszę, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, o 5 protokół. Wymieszać z parmezanem i 1 łyżką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
MasłoMasło
PieprzPieprz
KaszaKasza
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Zdjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem. Przykryj, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
3
Tymczasem krewetki przyprawiamy solą i pieprzem. Roztopić pozostałe 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj krewetki, czosnek i cayenne, Jeśli za pomocą, i gotować, rzucanie, aż krewetki są różowe, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
CzosnekCzosnek
KrewetkiKrewetki
5
Zdjąć z ognia i dodać 2 łyżki wody, sok z cytryny i pietruszki; mieszać do pokrycia krewetki z sosem i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KrewetkiKrewetki
SOSSOS
WodaWoda
6
Podziel kaszę między płytkie miski i top z krewetek i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
KaszaKasza
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn