Chleb cytrynowo-jogurtowy
Jeśli masz około 1 godziny do spędzenia w kuchni, chleb cytrynowo-jogurtowy może być świetnym przepisem na danie bezmleczne i wegetariańskie lacto ovo, który warto wypróbować. Ten przepis jest dla 12 osób. To śniadanie ma 171 kalorii , 2 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 17 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Jeśli masz proszek do pieczenia, sok z cytryny, olej rzepakowy i kilka innych składników pod ręką, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawienia. Podobne przepisy to chleb cytrynowo-jeżynowy z glazurą cytrynową ,pikantne klopsiki jagnięce z sosem jogurtowym cytrynowo-miętowym i burgery z cukinii z sosem jogurtowym cytrynowo-ziołowym .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sól, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. W drugiej misce połącz jajko, jogurt, olej i sok z cytryny. Wmieszaj do suchych składników, mieszając, aż masa będzie wilgotna.
Wlać do keksówki o wymiarach 8 x 4 cale i wysmarować sprayem do pieczenia.
Piecz w temperaturze 160°C przez 45–50 minut lub do momentu, aż patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy. Ostudź przez 10 minut, a następnie wyjmij z formy i połóż na kratce.