Bułeczki brzoskwiniowe

Peach Scones mogą być właśnie tym śniadaniem, którego szukasz. Za 34 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 182 kalorie . Ten przepis jest dla 8 osób. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz proszek do pieczenia, sól, brzoskwinie i kilka innych składników, możesz go zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jest to dobry wybór, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Bułeczki z serem i kukurydzą , Bułeczki z jabłkiem, miodem i pszenicą oraz Bułeczki z jagodami i pomarańczą i syropem klonowym .
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę, 1/2 szklanki cukru, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Dodaj masło i mieszaj, aż mieszanka będzie miała konsystencję grubych okruchów.
Dodaj śmietanę, brzoskwinie i wanilię; mieszaj, aż całość zgęstnieje.
Przenieś ciasto na oprószoną mąką powierzchnię; delikatnie zagniataj 4-5 razy (ciasto będzie lepkie). Podziel ciasto na pół; delikatnie ugnieć każdą porcję w 8-calowy okrąg na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do pieczenia.
Pokrój każdy kawałek na cztery części, rozdzielając je nieznacznie.
Posmaruj wierzch mlekiem, posyp resztą cukru.
Piec w temperaturze 400° przez 10–12 minut lub do uzyskania złotego koloru.