Żółty tort z polewą czekoladową i karmelową górą

Żółty tort z polewą czekoladową i karmelową górą
Żółte ciasto z polewą czekoladową i karmelowym topem może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 767 kalorii, 10g białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 272 fanów. Mieszanka mąki, syrop kukurydziany, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Żółty tort z polewą czekoladową, Żółty Tort Z Polewą Czekoladową, oraz Żółty tort z polewą czekoladową.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 177°. Posmaruj dwie okrągłe patelnie o średnicy 8 cali masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Przygotować ciasto: w misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. W misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie wiosła, ubić masło, aż będzie gładkie, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodaj cukier i kontynuuj ubijanie, aż mieszanina stanie się puszysta, od 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
4
Dodaj jajka, jeden po drugim, uważając, że każde z nich jest dokładnie zintegrowane przed dodaniem następnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5
Dodać skórkę z cytryny i sok z cytryny, a następnie mieszaninę mąki i mieszać aż do całkowitego wymieszania. Nie przesadzaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
6
Upiec ciasto: podzielić ciasto między przygotowane patelnie ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Piec, aż centra są twarde, a końcówka małego noża wyłania się czysty, gdy przebija środek każdego ciasta, 30 do 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
8
Wyjąć z piekarnika, rozpakować ciasta i dokładnie ostudzić na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Zrobić lukier: w średniej misce, połączyć czekoladę, cukier i sól. W średnim rondlu, doprowadzić śmietanę i wanilię na wolnym ogniu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Wlać czekoladę i mieszać, aż cała czekolada się rozpuści. Delikatnie ubić w plasterkach masła. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
11
Frost ciasto: gdy lukier jest chłodny, ubij lukier w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczką, aby go rozjaśnić, 1 do 2 minut. Podziel każde ciasto na pół poziomo, więc masz 4 równe warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Umieść pierwszą warstwę ciasta na stojaku ustawionym na blasze do pieczenia, pokrój bok do góry. Zamrozić warstwę i pozostałe, układając je starannie i równomiernie jedna na drugiej. Mrozić całą zewnętrzną część ciasta. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut, więc robi się zimno.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
13
Dodać karmel: w dużej patelni, podgrzać cukier i syrop kukurydziany na małym ogniu, aż cukier topi się i zamienia karmelowy kolor. Delikatnie obracaj cukier na patelni, gdy się gotuje, aby równomiernie się zarumienił. Weź patelnię i wlać karmel na wierzchu ciasta, pozwalając mu kapać po bokach i na patelni poniżej. To normalne, że gorący karmel lekko stopi lukier. Spróbuj wlać go tak równą i tak cienką warstwą, jak możesz na ciasto. Baw się dobrze! Jeśli karmel stygnie przed nalaniem, ogrzej go delikatnie na małym ogniu, aby ponownie poluzować. Pozostawić do ostygnięcia karmelową polewę i utwardzić na wierzchu ciasta, co najmniej 5 do 10 minut przed podaniem, lub do 1 godziny. Nie przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Posypać szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
15
Pokroić ciasto: nie będę kłamać. To nie jest" schludne " ciasto. Gdy jesteś gotowy do krojenia, użyj pięty noża, aby złamać wierzch karmelu przed cięciem plastrów. Karmel może być trochę nierówny, ale zawsze znajdowałem ludzi, którzy tak go lubią, to nie ma znaczenia. Ciasto najlepiej podawać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn