Żółta sałatka owocowa z syropem imbirowo-tymiankowym
Żółta sałatka owocowa z syropem imbirowo-tymiankowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 63 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 179 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Jeśli masz drobny cukier, gruby imbir, złotą śliwkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Sałatka z owoców tropikalnych z syropem imbirowym, Sałatka ze świeżych owoców z syropem limonkowo-imbirowym, oraz Skomponowana sałatka owocowa z syropem imbirowo-limonkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim rondlu zagotuj cukier, wodę, imbir i tymianek, mieszając, aż cukier się rozpuści. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Odcedzić 1/2 szklanki syropu do miski i ostudzić.
Gotuj pozostały syrop na dużym ogniu, aż osiągnie 230 na termometrze cukierkowym, około 5 minut. Odrzuć imbir i tymianek.
W misce ubij białka ze średnią prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Z dużą prędkością, powoli ubić w gorącym syropie.
Dodaj wanilię i ubijaj, aż beza będzie sztywna, błyszcząca i w temperaturze pokojowej.
Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem. Dopasuj torebkę z ciastem z okrągłą końcówką 5/16 cala (#3).
Dodać jedną trzecią bezy na raz i rury go na przygotowanych blach do pieczenia w 5-calowy długości prostych lub lekko squiggly linie około 1/2 cala od siebie.
Piec bezy przez około 1,5 godziny lub do wyschnięcia w dotyku. Wyłącz piekarnik i pozostaw bezy na 1 godzinę; powinny być całkowicie chrupiące i suche.
Ostudzić na blasze do pieczenia.
Złóż owoce do zarezerwowanego syropu.
Odstawić na 20 minut. Łyżkę do misek i podawać z bezami.