Żyto Na Zakwasie

Żyto Na Zakwasie
Żyto na zakwasie wymaga ok. 16 godzin i 40 minut od początku do końca. Na 12 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 16. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 77 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mąki chlebowej, kminek, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 35%. Podobne przepisy to Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Wyznanie # 52: zakwas to mój najtwardszy rywal... chleb rzemieślniczy z przystawką do zakwasu.

Instrukcje

1
W nocy, zanim chcesz upiec chleb, nakarm starter 1 szklanką mąki żytniej, 1/2 szklanki mąki chlebowej i 2/3 szklanki wody. Przykryć i odstawić na noc w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Mąka żytniaMąka żytnia
ChlebChleb
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce, wymieszać Rozszerzony starter, 1/4 szklanki wody, sól, cukier,olej, nasiona, i 1 szklanka każdego żyta i mąki chlebowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
NasionaNasiona
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
żytożyto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodaj mniej lub więcej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać do satynowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
5
Umieść w dobrze naoliwionej misce i obróć raz, aby natłuścić powierzchnię. Przykryć wilgotną szmatką. Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż do podwojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dziurkować ciasto i kształtować na bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
7
Umieścić na wysmarowanej blasze do pieczenia. Pozostawić do wzrostu, aż podwoi się luzem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 40 minut, lub aż brzmi pusto po uderzeniu na dnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Piec 20 minut w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C). W małej misce wymieszać 1/2 szklanki wody i 1 łyżeczkę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wyjmij bochenki z piekarnika i posmaruj skórkę słoną wodą. Kontynuuj pieczenie przez 25 minut więcej, szczotkowanie w odstępach 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W16 hrs, 40 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia4
Magazyn