Żydowski Chleb Cebulowy

Żydowski Chleb Cebulowy
Żydowski chleb cebulowy może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 15. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 148 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, mak, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako chleb. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Żydowski chleb żytni i sekret poprawnego, Tradycyjny Żydowski Mandelbrot (Chleb Mandel), oraz Mile High Crispy Bacon and Onion Bread-Maszyna do chleba.

Instrukcje

1
Wymieszać wodę, drożdże i cukier w małej misce, aż cukier się rozpuści, a następnie odstawić do spienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wymieszać razem 2 1/2 szklanki mąki i 1 1/2 łyżeczki soli w dużej misce, następnie dodać mieszaninę drożdży i 2 łyżki oleju i mieszać, aż powstanie ciasto. Wyłożyć ciasto na mąkę i zagnieść, dodając wystarczającą ilość pozostałej mąki, trochę na raz, w razie potrzeby, aby zapobiec lepkości, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Uformuj ciasto w kulkę i przenieś do naoliwionej dużej miski, obracając się, aby pokryć olejem. Przykryć miskę folią i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Cebulę ugotować w pozostałej łyżce oleju z pozostałą łyżeczką soli w 8-do 9-calowej patelni nonstick na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż lekko zmięknie, o 2 protokół. Przykryć powierzchnię cebuli okrągłym pergaminem lub papierem woskowym (lub przykryć patelnię szczelną pokrywką)i gotować cebulę, podnosząc pergamin, aby często mieszać, aż będzie bardzo miękki i blady złoty, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PatelniaPatelnia
1
Przenieś ciasto na 15 - przez 10-przez 1-calową patelnię do pieczenia i rozciągnij ciasto, najpierw ciągnąc rękami, a następnie naciskając opuszki palców do ciasta i pracując na zewnątrz od środka, aż ciasto napełni patelnię. Nakłuć ciasto w odstępach 1-calowych widelcem, pozostawiając 1-calową granicę wokół boków i przykryj luźno olejowaną folią (naoliwioną stroną w dół).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Niech ciasto lekko wyrośnie w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3
Podczas gdy ciasto rośnie, umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Delikatnie umyj ciasto z jajkiem, uważając, aby nie opróżnić ciasta. Cebulę równomiernie rozsypać na cieście, pozostawiając 1-centymetrową granicę, a następnie posypać nasionami Nigelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
CiastoCiasto
NasionaNasiona
JajkoJajko
5
Piec do góry jest złoty i na dole brzmi puste po naciśnięciu, o 30 protokół. Podnieś chleb z patelni i przenieś do stelaża, aby lekko ostygł.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Przed podaniem pokroić w około 3-calowe kwadraty.
7
* Dostępne w sklepach specialty foods i Kalustyan ' s (800-352-3451).
1
Ciasto można uformować w kulkę 1 dzień wcześniej i pozostawić do wyrośnięcia, schłodzone. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed ukształtowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia4
KuchnieŻydowskie
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn